Хитрощі ресторанних кухарів, які спрощують готування


Коли вкладаєш душу в приготування будь-якої страви, вона виходить смачнішою та апетитнішою. А готувати із задоволенням допомагають кулінарні хитрощі, які використовують розумні господині та ресторанні кухарі, інформує .

Прискорюємо варіння м’яса

Потрібно терміново приготувати смачний суп, а м’ясо жорстке і довго вариться? Додайте в киплячий бульйон столову ложку соняшникової олії. При цьому сіль додавайте лише наприкінці варіння. Завдяки цьому методу м’ясо приготується протягом 40-50 хвилин.

Прискорити процес відварювання яловичини допоможе гірчичний порошок. Натріть їм шматок перед відправкою в киплячу воду. Смак бульйону та м’яса зовсім не постраждає, зате ароматний суп буде готовий набагато швидше.

Інший робочий спосіб — маринування в оцті. М’ясо треба нарізати на шматки, збризкати 9% оцтовою кислотою і злегка відбити. Після цього відправити в киплячу воду. Такий спосіб зазвичай застосовується для жорсткого м’яса, коли інші варіанти не дають ефективності.

Готуємо прозорий бульйон

Усі господині знають, що з бульйону потрібно прибирати піну, тоді він буде прозорим та смачним. Але що робити, якщо ви не встигли це зробити, і піна опустилася на дно? Використовуйте яєчний білок. Злегка збийте його і вилийте в каструлю. Помішуючи, продовжуйте варити бульйон протягом п’яти хвилин. Білок притягне до себе піну і осяде на дно каструлі. Після цього залишиться процідити бульйон.

Якщо яйця вдома не виявилось, скористайтеся кубиками льоду. Закиньте пару штук в киплячий бульйон, після чого піна випливе на поверхню і її можна буде зняти шумівкою.

Також кубики льоду допомагають видалити надлишки жиру з поверхні бульйону. Для цього треба загорнути кілька кубиків у паперовий рушник і злегка торкаюся ним по поверхні страви. Жир притягується до льоду та залишається на папері.

Відварюємо картоплю

Іноді потрібно швидко відварити картоплю, наприклад, для гарніру. У таких випадках діяти так: очищену картоплю заливаємо окропом. Прискорити процес допомагає електричний чайник, вода закипає за пару хвилин. Ставимо каструлю з картоплею на плиту і додаємо до неї столову ложку вершкового масла. Завдяки цьому картопля вариться в кілька разів швидше, ніж за звичайного способу.

Є ще перевірена хитрість приготування картоплі у мундирі. А саме такий варіант потрібний для вінегрету чи іншого салату. Для цього беремо пару картоплин, ретельно відмиваємо та висушуємо їх кухонним рушником. Складаємо вимиті бульби у звичайний поліетиленовий пакетик і відправляємо його на 5-7 хвилин у мікрохвильову піч. Картопля в мундирі готова!

Видаляємо гіркоту з овочів

Іноді гірчать навіть ті овочі, для яких це не властиво. Наприклад, білокачанна капуста. У цьому випадку допоможе суміш із 0,5 чайної ложки лимонної кислоти та 1 чайної ложки цукру. Розчиніть її у літрі теплої води. Потім залийте отриманою рідиною капусту, нарізану на великі шматки, і залиште на 20-30 хвилин. Після цього гіркота має значно зменшитися чи зникнути зовсім.

Брюссельська капуста гірчить сама по собі, тому деякі взагалі відмовляються вживати її в їжу. А дарма, адже це дуже корисний овоч. Щоб позбавитися гіркого присмаку, замочуємо потрібну кількість кульок брюссельської капусти в холодній воді. Залишаємо її в холодильнику на ніч. Після цього овоч можна відварювати, смак буде дуже приємним.

Якщо вам потрапив гіркий кабачок, використовуйте кухонну сіль. Посипте їй порізаний на кружечки овоч і залиште на кілька годин. Після цього ретельно промийте кабачок холодною водою. Тепер від гіркоти не залишиться і сліду, а отже, можна приступати до приготування.

Готуємо буряк

Вибирайте коренеплоди однакового розміру, щоб вони були готові одночасно. Під час варіння у воді від буряка виходить специфічний запах. Можна додати до каструлі з буряком скоринку чорного хліба. Після цього аромат стає не таким вираженим.

Якщо терміново потрібні буряки і немає часу на варіння, готуйте їх у пакеті в мікрохвильовій печі, по тому ж принципу, що і картоплю.

Для запікання загортайте вимиті коренеплоди невеликого розміру у фольгу, укладайте їх на решітку та відправляйте в духовку. У печі буряк запікається за 40-50 хвилин.

Варимо бобові

Горох, квасоля, сочевиця вимагають багато часу для приготування. Виявляється, щоб боби швидко приготувалися, на початку варіння до каструлі з ними потрібно додати трохи соди. Приблизно половину чайної ложки на два літри рідини.

А ось стручкова квасоля готується дуже швидко. Щоб страви з неї були смачними, окремо відварюємо її 5-7 хвилин у киплячій воді. Після такої термообробки стручкову квасолю можна тушкувати або додавати до салатів.

Готуємо рис

Розсипчастий рис часто використовують як гарнір, додають у салати та овочеві суміші. У багатьох він виходить в’язким як каша. Однак, щоб цього не було, варити рис треба так: перші 3 хвилини після закипання води тримати крупу на дуже сильному вогні. Наступні 20 хвилин на слабкому. А після цього накрити каструлю кришкою і залишити випаровуватися на 15 хвилин.

Щоб рис вийшов білим, під час варіння додайте до нього 1 чайну ложку лимонного соку або яблучного оцту. Завдяки цьому гарнір завжди не лише апетитно виглядає, а й зберігає щільну текстуру.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

رهيثخ سثء gratisfucktube.com افلام سكس بنات جميله
castrato hentai hentainaked.com kuro no innyuu
domin-8 me! hentaiquality.com cock hentai
mallu reshma hot scenes erobomb.net hot vieos
lucy pinder nude videos pornstarsporn.info horny indian babes
tamil girl fuking megeno.mobi palmtube
www.xvodeos publicporntrends.com sexy vedeo in
local girl sex bestsexporno.com saira banu actress
sarasalu.com pimpmovs.info xnxxx hd video
indian prontube com cowporntube.net xnxx tamil hot
perfect girals chupatube.net sexychudai
lndian sax video free-indian-porn.com videoxxxxxxxxxx
new beeg tubepatrol.sex yes please porn
نيك اغتصاب مصري pornozonk.com سكس صافينار
bangla gud mara mari rajwap.biz southindian masala