Більшість покупців, вибираючи яблука в магазині або на ринку, дивляться в першу чергу на їх зовнішній вигляд. І це абсолютно правильно! Але, на жаль, не всі знають, на що ж саме варто звертати увагу. Так як вибрати солодкі яблука, не пробуючи їх на смак?
Дотримуйтесь всього кількох наших порад, і ви завжди будете купувати лише хрусткі і соковиті фрукти. Якщо вас можна назвати фанатом солодких, твердих яблук, тоді запам’ятовуйте наступні лайфхаки, які не дозволять вам помилитися у виборі, інформує Ukr.Media.
Як вибрати солодкі яблука: 4 вирішальних фактори при покупці.
Шкірка
Вибираючи яблука, обов’язково звертайте увагу на їх шкірку. Не варто вестися на гладкі і блискучі фрукти. У яблуках, які мають шорстку шкірку, міститься велика кількість цукру. Тому вони набагато солодші, ніж ідеально гладкі плоди.
Колір
Багато покупців надають перевагу яблукам з яскравим однорідним кольором. Але такий підхід не можна назвати вірним. Річ у тім, що фрукти, які мають лінії на шкірці, значно смачніші. Чим більше таких смужок на яблуках, тим вищий вміст цукру в них.
Форма
Чи знали ви, що є жіночі та чоловічі яблука? Такий поділ базується на особливості форми плода. Якщо нижня частина фрукта кругла, то його називають жіночим. У складі такого яблука може бути до 15% цукру (це найвищий показник для цього плоду). Якщо ж фрукт має плоский низ, його називають чоловічим. Плід з такою формою менш смачний, ніж жіночий.
Плодоніжки
Купуючи яблука, обов’язково звертайте увагу і на плодоніжку. Її вигляд розповість вам багато про що. Якщо “хвостик” зеленого кольору, можете сміливо брати такий фрукт, знаючи, що він свіжий. Адже це означає, що яблуко зірвали з дерева недавно. Коли ж ви бачите коричневу плодоніжку, яка легко ламається, краще не купуйте такий плід. Тому що даний фактор вказує на довге зберігання фрукта в холоді. А це неодмінно позначається на смаку яблука. Ніякої свіжості і соковитості, придбавши такий плід, ви не відчуєте.
Жіночі яблука з зеленим “хвостиком” і шорсткою шкіркою, на якій видно лінії, — ідеальний вибір, якщо ви хочете поласувати хрустким солодким фруктом.