Є чимало рецептів заготівлі огірків на зиму. Для того, щоб урізноманітнити свої заготовки, спробуйте приготувати дуже смачні та хрусткі огірки по-фінськи. Робляться такі огірочки простіше, а їх смак гідно оцінить вся родина, інформує .
Інгредієнти:
- огірки — 2 кг;
- вода — 1,5 л;
- сіль — 60 г;
- цукор — 100 г;
- оцет 9% — 100 мл;
- насіння гірчиці — 1 ч.л;
- лавровий лист — 3 шт.
Приготування:
Замочіть огірки у воді на 2 години. Кожен огірок розріжте на 3-4 частини.
У каструлю об’ємом не менше 4,5 л налийте воду, додайте цукор, сіль, насіння гірчиці та лавровий лист. Як тільки вода закипить, додайте оцет і ще раз дайте закипіти маринаду.
Додайте підготовлені огірки у маринад, що закипів і залишіть в каструлі до тих пір, поки вони не змінять колір на оливковий, цей процес займе лише 4-5 хвилин.
Розкладіть огірки по стерилізованих банках і залийте маринадом.
Після повного остигання банок огірочки можна прибрати на зберігання.