Тортик – сама ніжність. Від одного маленького шматочка отримуєш величезне задоволення, інформує .
Найцікавіше – в рецепті майже не використовується борошно. Уявіть собі – на цілий торт додається лише одна чайна ложечка муки! Неймовірно, правда? Також тут використовуються тільки натуральні вершки замість масла. А головні «герої» – це волоські горіхи, про користь яких відомо всім. Приготування не займе багато часу. У цього тортика один недолік – він дуже смачний, і від нього просто неможливо відірватися.
Ви тільки уявіть – ніжні коржі, повітряний крем, хрусткий шоколад…
Для тіста:
- 1 ч. л. борошна;
- 150 г волоських горіхів;
- 150 г цукру;
- 4 білка;
- щіпка солі та лимонної кислоти;
Для начинки:
- 80+30+5 г темного шоколаду;
- 1 ст. л. цукрової пудри;
- 300 мл жирних вершків для збивання.
Спосіб приготування:
1. Волоські горіхи підсушити на сухій сковороді і стовкти, досить дрібно, але не в борошно.
2. Збити білки з дрібкою солі і лимонної кислоти (можна кілька крапельок лимонного соку, а можна і без нього). Поступово додати цукор і збивати до твердих піків.
3. Додати борошно, горіхи, перемішати до однорідності.
4. З пергаменту вирізати 6 кіл 18 см в діаметрі. Кожне коло присипати борошном і розмазати тісто на кожне коло. Випікати в заздалегідь розігрітій до 220 С духовці.
5. Випікати кожен корж 5 хвилин. Діставши з духовки, дати трохи охолонути і з допомогою широкої лопатки відокремити корж від паперу. Потрібно дуже обережно відокремлювати, оскільки коржі дуже ламаються. Але якщо таке станеться не переживайте, складіть їх як пазл.
6. Розтопіть 80 г темного шоколаду на водяній бані до рідкого стану. 5 коржів змастіть шоколадом за допомогою пензлика, шостий залиште без шоколаду. Дайте охолонути при кімнатній температурі.
7. Для крему: жирні вершки збити, додати 1 ст. л. цукрової пудри. Збити. В окрему миску відкласти 4 ст. л. вершків. У вершки додати 30 г тертого шоколаду, перемішати.
8. Тепер збираємо торт. На кожен корж намазати збиті вершки з шоколадом.
9. Зібрати воєдино і зверху накрити нічим не змащеним коржем.
10. Торт весь обмазати збитими вершками без шоколаду. Зверху обсипати торт крупно натертим темним шоколадом. Поставити в холодильник.
Дати постояти пару годин і все, можна кликати всіх до столу. Надзвичайно смачно!!!