Без супу складно уявити собі раціон будь-якої сім’ї в нашій країні. Однак у багатьох сім’ях суп їдять не тому, що він смачний, а з міркувань його корисності. І це не дивно, адже приготувати перше так, щоб вийшло по-справжньому смачно, вміє не кожна господиня, інформує .
Виявляється, є чимало інгредієнтів супу, які можна додавати в нього тільки в кінці готування. В іншому разі його смак буде зіпсований. Саме про це ми і розповімо вам сьогодні.
Які продукти слід відправляти в суп тільки в кінці варіння?
Запорука отримання смачного, наваристого і ароматного першого криється не тільки в тому, щоб використовувати свіжі і якісні продукти, але і дотримуватися технології приготування цієї страви.
Груба помилка, яку може при цьому допустити господиня — порушити черговість додавання інгредієнтів в суп в процесі його варіння.
Деякі з них можна відправити в каструлю тільки незадовго до того моменту, як страва буде повністю готова. Якщо зробити це раніше, постраждає не тільки смак супу, але і його консистенція, зовнішній вигляд, аромат.
Дари моря
Більшості морепродуктів властиво ставати “гумовими”, якщо варити їх довго. Тому якщо ви готуєте суп з креветками, мідіями, кальмарами, у жодному разі не відправляйте їх в каструлю на початку варіння супу. Ці дари моря прийнято додавати в перше за кілька хвилин до його готовності.
Сметана, білий йогурт
Ці добавки надають супу приємну кислинку в смаку, роблять консистенцію більш ніжною, але лише в тому разі, якщо ви додасте їх в страву правильно. Якщо ж ви заправите перше сметаною або йогуртом задовго до його готовності, вони згорнуться і будуть плавати на поверхні бульйону неапетитними білими пластівцями.
Досвідчені господині додають ці молочні продукти в суп відразу ж по завершенню його варіння або безпосередньо перед подачею першого до столу.
Також прийнято присмачувати перше сметаною під час обіду. Кожен їдець зможе покласти в свою порцію супу стільки кисломолочного продукту, скільки йому захочеться.
Твердий сир
У зв’язку з вмістом в цьому продукті масла додавати його в суп на початку готування не можна. Інакше масло в процесі нагрівання витече з сиру. Вийде і негарно, і несмачно.
Додавайте сирну стружку в суп в той момент, коли він буде готовий. А такі різновиди продукту, як пармезан, слід подавати на стіл окремо від першого, щоб їдець міг самостійно додати їх в тарілку з супом на свій розсуд.
Яйце
Якщо в рецепті супу присутні яйця, вводьте їх в страву в самому кінці його готування. Якщо ви зробите це занадто рано, яєчні пластівці вийдуть жорсткими, що нагадують гуму.
Оцет, гострий соус
Ці добавки прийнято додавати в самому кінці варіння супу. Зловживати ними не можна. В іншому разі замість пікантних ноток в смаку ви отримаєте страву, яку не можна їсти.
Сік і цедра цитрусів
Ця незвичайна добавка до супу робить його смак більш свіжим і цікавим. Однак працює вона тільки в тому разі, якщо відправити її в каструлю з супом в той момент, коли ви вже знімаєте її з вогню.
Свіжа зелень
Завдяки пряним травам на зразок кропу, петрушки, зеленого пір’я цибулі суп виходить більш пікантним, а його колір — насичено-зеленим. Однак якщо ви відправите свіжу зелень в перше на початку або в середині його готування, ефект буде зворотним. Постраждає не тільки смак супу, але і його зовнішній вигляд, і консистенція. Щоб цього не сталося, посипайте суп рубаною зеленню перед його подачею до столу.
Тепер ви знаєте, які продукти слід додавати в суп тільки в кінці його варіння. Беріть наші підказки на замітку, і нехай ваші перші страви стануть улюбленою їжею у домочадців.