Будь-якій господині хотілося б зберегти користь та смак свіжої зелені якомога довше, інформує .
Найпростіший спосіб — помістити кріп, петрушку, кінзу та інші трави у відсік морозильної камери.
Однак досягти бажаного виходить не завжди — після розморожування смак, аромат та зовнішній вигляд зелених гілочок значно відрізняється від свіжих.
На щастя, є один спосіб, завдяки якому при заморожуванні зелені на столі з’явиться продукт, який буде, як дві краплі води, схожий на рослини, щойно зірвані з грядок.
Перед тим як розпочати заморожування, пучки трав слід промити і обсушити від вологи.
Фольгу наріжте прямокутниками, які будуть трохи довшими за зелень — таким чином, щоб по краях залишався запас.
Розкладіть на прямокутниках трави, які хотіли б заморозити, і згорніть фольгу у формі рулончика.
Зайве повітря необхідно обтиснути, а краї фольги закрутити як цукерки. Розкладіть рулончики із зеленню в морозилці в один шар, а коли вони замерзнуть, можете перекласти всі заготовки в один пакет.