Домашні сирники, – одна з тих-самих страв, здатних викликати ностальгію за домом. Напевно, ваша мама, бабуся або тітка знала той самий «канонічний» рецепт, за яким сирники виходили найсмачнішими. А ви знали, що традиційному рецепту сирників ні багато ні мало… 200 років! Сирники приготовані за цим рецептом, виходять ніжними і дуже смачними.
Інгредієнти:
Сир – 500 гр
Цукор – 2 ст.л
Ванільний цукор – 1 ч.л
Сіль – за смаком
Яйце – 1 шт
Борошно – 4 ст.л (2 ст.л – для панірування і 2 ст.л – для тіста)
Рослинна олія – 2 ст.л
Приготування:
Крок 1
Беремо наш сир і висипаємо в глибоку ємність. Додаємо до сиру 2 ст.л цукру та 1 ч.л ванільного цукру. Далі всю суміш необхідно розтерти. Для цього чудово підійде виделка.
Крок 2
У розтертий сир додаємо яйце, сіль і борошно. Знову ретельно перемішуємо, до отримання однорідної маси. Весь секрет ідеальних сирників у тому, щоб сирна маса була якомога більш однорідною.
Крок 3
З готового тіста за допомогою ложки формуємо невеликі кульки, розміром із сірникову коробку. Надамо їм більш плоску форму і паніруємо в борошні.
Крок 4
Розігріваємо пательню і вливаємо рослинну олію. Викладаємо наші кругляшки та смажимо на середньому вогні до золотистої скоринки з обох боків. Важливо не пересушити сирники!
Страву варто подавати гарячою з додаванням сметани, меду або джему.