Порадуйте себе і близьких смачним італійським печивом з начинкою. Ідеальне поєднання м’якого пісочного тіста і ніжної начинки з цитрусовими нотками не залишить нікого байдужим. Щоб приготувати таке печиво не знадобиться багато часу, рецепт дуже простий, інформує .
Інгредієнти:
- яйця — 2 шт.;
- масло вершкове — 200 г;
- цукор — 150 г;
- сіль — ¼ ч. л;
- екстракт ванілі — 1 ч. л;
- розпушувач — 8 г;
- борошно — 450 г.
Дуже смачна начинка для печива виходить на основі сиру маскарпоне.
Для приготування начинки потрібно:
- маскарпоне — 250 гр;
- яєчний жовток — 1 шт;
- крохмаль — 15 гр;
- цукрова пудра — 70 гр;
- сіль — щіпка;
- цедра одного лимона.
Приготування:
Збийте розм’якшене вершкове масло з цукром, сіллю і екстрактом ванілі до отримання пишної світлої маси. Додайте яйця по одному і добре перемішайте.
По частинах додайте просіяне борошно, змішане з розпушувачем, і замісіть однорідне, м’яке тісто, яке не прилипає до рук.
Готове тісто накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник на 15-20 хвилин.
Для приготування начинки з’єднайте всі інгредієнти за допомогою віночка до отримання однорідної ніжної маси, схожої на крем.
Для зручності роботи розділіть тісто на 2 частини. Кожну частину розкачайте в пласт товщиною 2-3 мм. За допомогою виїмки діаметром 8 см виріжте кружечки.
Викладіть повну чайну ложку начинки в центр одного кола і накрийте другим. Краї притисніть виделкою, зробіть невеликий хрестоподібний надріз посередині.
Випікайте печиво при температурі 180 градусів Цельсія 18-20 хвилин. У процесі випічки тісто має залишитися світлим, його не потрібно зарум’янювати.
Перед подачею посипте печиво цукровою пудрою і насолоджуйтеся його чудовим смаком.
Покроковий процес приготування італійського печива з начинкою дивіться на відео: