Буряк багато хто вважає головним компонентом на кухонному столі в осінній і зимовий період. І неспроста, інформує .
Без буряка не вийде наваристий червоний борщ. З буряка ще роблять прекрасний зимовий салат із чорносливом. А ще ж є знаменитий оселедець під шубою!…
Але до вибору овочу варто ставитися дуже уважно, особливо коли готуємо першу страву.
Річ у тім, що буряк залежно від розміру має певні смакові та фарбувальні властивості.
Який буряк класти в борщ
Чому не всі кулінари люблять додавати великий буряк у борщ? Адже візуально здається, що великий овоч є ідеальним варіантом для готування.
Узяв одну штуку — і страва зварена. Але краще обирати маленький овоч.
Мінуси великого буряка
Великий буряк абсолютно не підходить для борщу з однієї простої причини: у нього мало кольору.
У підсумку борщ буде не яскраво-червоним, а скоріше помаранчевим. І не дуже насиченим у плані смаку. Не допоможуть навіть такі “закріплювачі кольору”, як томатна паста й оцет.
Плюси маленького буряка
А ось маленький буряк зробить борщ яскравим, насиченим і ароматним. І таку страву вам буде не соромно подавати на стіл.