Виробники іноді намагаються безпосередньо не вказувати вміст у продукті пальмової олії. Однак визначити це можна простими методами. Найлегше визначити “вміст” пальмової олії в сирі і кисломолочному сирі, інформує .
Кисломолочний сир
Визначити пальмову олію в кисломолочному сирі можна візуально. Залиште тарілку з сиром при кімнатній температурі на день. Якщо він обвітриться і з’явиться жовта скоринка, але при цьому смак і запах залишиться колишнім, швидше за все пальмова олія в ньому є.
Сир
Надмірно еластичний, або навпаки кришиться під ножем (винятком буде пармезан і подібні йому сири) майже напевно варився на рослинній основі. Під сонячними променями справжній сир стане м’якшим і втратить пружність. “Рослинний” стане більш щільним, а на його поверхні виступлять великі краплі жиру. І в першу чергу все ж зверніть увагу на етикетку: визначення “Сирний продукт” явно говорить про наявність рослинних жирів.
Бонус: вершкове масло
Пальмову олію вмішують і в вершкове масло. Її визначити найпростіше при смаженні. На сковороді якісне масло шипіти не буде, на його поверхні з’являться білі плівки. Масло з додаванням рослинних жирів розплавиться і перетвориться в однорідну рідину.