як виправити помилку, що додати для густоти


Коли ми лінуємося зробити фарш самостійно, покупний може виявитися надто рідким, розтікатися. Домашній так не поступає. Однак не поспішайте віддавати його коту — фарш ще можна врятувати. Для цього знадобиться просто загусник. І в його ролі можуть виступати наступні продукти, інформує .

Для отримання густого фаршу деякі господині кидають в нього хлібну м’якушку. Однак не всі люблять котлети з хлібом — вони жорсткуваті, а від м’яса в них лише запах. Для реанімування рідкого фаршу для котлет, якщо не хочете, щоб постраждав смак, потрібно звернути увагу на інші продукти.

Що додають в фарш для густоти

Манка

Після набухання вона вбирає в себе зайву вологу, тому можна сміливо додавати пару ложок манки до фаршу, змішати все і дати на набухання близько години.

Сухарі панірувальні

Вони діють за принципом манки, вбираючи в себе надлишки вологи. Але працюють навіть швидше. Багато їх не знадобиться, щоб хліб не перебив смак м’яса.

Крохмаль з картоплі

На один кілограм фаршу знадобиться пару столових ложок крохмалю, який виступає абсорбентом. Він моментально надасть фаршу густоту, водночас не впливаючи на смак котлет.

Варена картопля або рис

У цих продуктах теж багато крохмалю. Картопля перетворюється в товчену і додається до фаршу, а рис потрібно попередньо зварити перед додаванням.

Інтенсивне відбивання

При відбиванні фаршу протягом десяти хвилин рідина вбирається в м’ясні волокна. Це допоможе в тому разі, коли фарш не дуже рідкий.

Охолодження фаршу

Коли фарш все ще залишається рідким, його відправляють в холодильник для загустіння. Допоможе трохи вершкового масла або сала.

Віджимання через марлю

Потрібно розтягнути марлю над каструлею, помістити в неї фарш, зав’язати і злегка віджати. Або просто покласти в друшляк. Через пів години від рідини не залишиться і сліду.

Всі ці варіанти працюють. При правильному співвідношенні інгредієнтів з ним не виникне ніяких казусів.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *