Рис є універсальною крупою, яка прекрасно поєднується з м’ясом, рибою і грибами. Він швидко насичує і подобається абсолютно всім, інформує .
Мало хто знає, що варити його можна не тільки за класичним рецептом, але і в зеленому чаї. Це надасть гарніру надзвичайний смак і азіатські нотки.
У рису з’являється легкий трав’янистий відтінок і вишуканий аромат.
Для приготування рису знадобиться 200 грамів крупи, 1 столова ложка зеленого чаю, 2 столові ложки кунжуту і спеції за смаком.
Рис необхідно відварити разом зі спеціями до повної готовності. Чай необхідно заварити в 250 мл окропу. Краще, якщо чай буде з жасмином.
Міцний чай додають до рису і всім разом томлять на невеликому вогні для повного випаровування рідини. Рис повинен набрякнути за цей час.
Після вогонь вимикають і додають до рису кунжут. Все ретельно перемішують.
Рис можна подавати з тофу або зеленим горошком.