Користуйтеся моментом, поки у продажу ще є українські помідори, огірки та зелень. Зарядіть своїх близьких вітамінами, скориставшись нашим простим рецептом.
Інгредієнти:
Помідори – 3 шт;
огірки – 3 шт;
бринза – 100 г;
часник – 2-3 зубчики;
цибулина невелика – 1 шт;
лимонний сік або оцет – 1/2 ч. л.;
сіль, цукор, спеції, зелень, кунжут, олія – за смаком.
Спосіб приготування:
Нарізаємо цибулину півкільцями і викладаємо в миску. Додаємо дрібку цукру і солі, половинку чайної ложки лимона або столового оцту, залишаємо хвилин 5-7. Якщо маринад вийшов занадто жорстким, половинку зливаємо.
Ріжемо овочі та зелень, додаємо до цибулі. Туди ж розламуємо великими шматочками бринзу.
Досолюємо за смаком, приправляємо спеціями та олією (оливковою, арахісовою, кунжутною або звичайною соняшниковою).
Для більшої краси присипаємо салат зверху злегка обсмаженим кунжутом.