Приготувати медовий пиріг з яблуками для вечірнього чаювання – це справа на диво проста. І ось чому: вам знадобиться лише мінімальний набір продуктів. На мій погляд, текстура цього пирога не зовсім традиційна, як у пишної шарлотки, але це аж ніяк не означає, що він не вартий вашої уваги. Він просто інший, можливо, трохи нагадує оладки з яблуками. Його м’якуш щільніший і вологіший, порівняно з традиційною шарлоткою, завдяки цікавій технології приготування – тісто з медової основи ми заварюємо гарячою водою.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 3 середніх яблука,
- 0,5 склянки цукру,
- 3 ст. л. густого меду (з гіркою),
- 2 склянки борошна,
- 0,5 склянки рафінованої олії,
- 1 склянка води,
- 2 ч. л. розпушувача
- мелена кориця (за смаком),
- 2 ч. л. лимонного соку,
- цукрова пудра (для посипання).
Склянка – 250 мл, форма – 21-24 см в діаметрі (у мене силіконова для кексу зі втулкою посередині – у ній шарлотка краще пропікається).
ПРИГОТУВАННЯ:
Яблука почистити й нарізати часточками (я нарізала досить дрібно й вони фактично розчинилися; якщо хочете, щоб їх було видно у шарлотці, нарізайте більшими шматочками). Скропити лимонним соком, щоб не потемніли.
Розмішати в окропі мед, олію, корицю, лимонний сік та цукор (всі складові мають повністю розчинитися).
Борошно змішати з розпушувачем і просіяти поступово до рідкої суміші, швидко розмішуючи вінчиком до однорідності.
Додати у тісто яблука.
Ретельно перемішати.
Перелити все у форму (якщо використовуєте металеву, то встеліть її пергаментом, а бортики змастіть олією та притрусіть борошном). Обережно розрівняти.
Поставити в розігріту до 180°С духовку і випікати годину або трохи більше (моя шарлотка готувалася годину і 10 хвилин). Готовність перевірити дерев’яною зубочисткою.
Ще гарячу випічку притрусити цукровою пудрою. Після повного охолодження можна нарізати смаколик порційними шматками.