Це, мабуть, для мене найсмачніший пляцок! М’який, шоколадно-маковий, із незвичайним горіховим кремом. Класичне поєднання із новим смаком.
Інгредієнти:
Горіховий крем:
- грецькі горіхи (мелені) – 200 гр.
- молоко гаряче – 250 мл.
- вершкове масло – 200 гр.
- цукрова пудра – 100 гр.
Маковий корж:
- яйце – 2 шт.
- цукор – 50 гр.
- борошно – 100 гр.
- розпушувач – 1 ч. л.
- сік лимона – 1 ч. л.
- олія – 1,5 ст. л.
- мак – 2 ст. л.
Шоколадні коржі (2 шт.):
- яйце – 4 шт.
- цукор – 160 гр.
- мед – 45 гр.
- сода – 1 ч. л.
- борошно – 130 гр.
- какао-порошок – 20 гр.
- оцет – 1 ст. л.
- соняшникова олія – 45 гр.
Шоколадна помадка:
- молоко – 60 мл.
- цукор – 90 гр.
- какао-порошок – 30 гр.
- масло – 80 гр.
Приготування:
Горіховий крем:
До мелених горіхів вливаю гаряче молоко, перемішую. Накриваю кришкою та залишаю на 30 хвилин.
Частинами додаю горіхову начинку та перемішую міксером до однорідності. Накриваю харчовою плівкою та ставлю у холодильник на 30 хвилин.
Маковий корж:
Збиваю міксером яйця з цукром до пишної білої маси. Приблизно 7-10 хвилин.
Всипаю частинами борошно, розпушувач та перемішую. Тоді вливаю олію, лимонний сік, перемішую.
Додаю мак та перемішую до однорідності.
На форму (17,5 × 27,5 см) кладу пергамент. Викладаю макову масу і випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів 20 хвилин.
Шоколадні коржі (2 шт.):
Міксером замішую яйця з цукром, содою та медом. Приблизно 7-10 хвилин.
Додаю борошно, какао та перемішую до однорідності. В кінці вливаю олію та оцет.
Ділю на два коржі. У тій самій формі з пергаментом випікаю два шоколадних коржі. У розігрітій духовці до 180 градусів 20 хвилин.
Складаю пляцок. На шоколадний корж накладаю крем, прикриваю маковим коржем.
На маковий корж також накладаю крем. Зверху кладу другий шоколадний корж.
Шоколадна помадка:
Змішую цукор з какао. Вливаю молоко і ставлю на маленький вогонь до розчинення цукру.
Додаю масло і перемішую до однорідності.
Поливаю пляцок шоколадом та смакую!