Осінь — це безумовно сезон гарбузів. Є безліч страв з гарбуза, які ви можете приготувати з цього суперфуда: супи, салати, кекси, пироги. Але найпростіші та звичні для нас страви — каші. Головна перевага їх у тому, що їх можна приготувати в мультиварці, не докладаючи зусиль і не витрачаючи на кулінарію кілька годин, інформує .
Як приготувати гарбузову кашу в мультиварці? Берете за основу базові рецепти каш з гарбуза з рисом, пшоном або вівсянкою, а далі — справа за девайсом.
Гарбузова каша з рисом
Інгредієнти
- гарбуз — 500 г
- рис — 150 г
- молоко — 300 мл
- вода — 150 мл
- цукор — 150 г
- вершкове масло — 70 г
- сіль — 1 щіпка
Як готувати
Помийте та очистить гарбуз від шкірки та насіння, наріжте його кубиками та викладіть на дно чаші мультиварки. Залийте гарбуз водою, додайте вершкове масло і накрийте кришкою. Виставте на девайсі режим “Випічка” на 25 хвилин. По закінченню часу можна перебити розм’якшений гарбуз в блендері до отримання однорідної консистенції.
Промийте рис в холодній воді, додайте його до готового гарбуза в чашу, засипте все цукром і додайте сіль. Залийте все молоком, добре перемішайте, щоб з’єднати інгредієнти, накрийте кришкою і виставте режим “Молочна каша” на 30-50 хвилин.
Щоб зробити смак більш насиченим, в чашу мультиварки крім цукру і солі можна додати корицю, мускатний горіх і імбирний порошок.
Гарбузова каша з пшоном
Інгредієнти
- м’якуш гарбуза — 700 г
- пшоняна крупа — 70 г
- молоко — 3 склянки
- цукор — 2 ст. л.
- масло вершкове — 50 г
- будь-які ягоди та фрукти для прикраси
Як готувати
Помийте та очистить гарбуз від шкірки та насіння, натріть його на тертці та викладіть на дно чаші мультиварки.
Додайте вершкове масло і залийте невеликою кількістю води (зовсім трохи, щоб каша не була водянистою). Накрийте кришкою і поставте режим “Випічка”. Оскільки гарбуз дрібно натертий, він буде готовий через 10 хвилин.
У готовий гарбуз засипте цукор, промийте і попередньо замочіть на 15 хвилин у воді пшоно. Залийте все молоком, добре перемішайте, додайте будь-які спеції за бажанням і накрийте кришкою. Виставте режим “Молочна каша” на 45 хвилин. Залежно від сорту гарбуза каша може вийти густою. Якщо вам не до душі така щільність, додайте ще молока і встановіть режим “Підігрів” на 10-15 хвилин.
Перед подачею гарбузову кашу в кожній тарілці можна прикрасити ягодами (заморожені теж підійдуть), фруктами, дрібно нарубаним шоколадом і маслом з будь-яких горіхів.
Гарбузова каша з вівсянкою
Інгредієнти
- гарбуз — 150 г
- вівсяні пластівці — 1 стакан
- молоко — 500 мл
- вода — 200 мл
- цукор — 2 столові ложки
- мед — за смаком
- масло вершкове — 50 г
- сіль — щіпка
Як готувати
Помийте, очистить і натріть на тертці гарбуз. Помістіть в чашу мультиварки, додайте вершкове масло, накрийте кришкою і виставити режим “Випічка” на 10 хвилин.
У готовий гарбуз додайте вівсяні пластівці, сіль, цукор і спеції на вибір. Залийте молоком, водою і накрийте кришкою.
- Виставив режим “Молочна каша” на 20-25 хвилин.
- Готову кашу подавай з фруктами, арахісовою пастою і ложечкою меду, цукру оскільки в рецепті дуже мало.