Літнє меню неможливо уявити без смачних та корисних кабачків, з яких можна приготувати величезну кількість страв для сім’ї. Якщо ви знаходитесь у пошуку нової та оригінальної страви з кабачків для своєї кулінарної книги, обов’язково спробуйте цю хрумку та ароматну закуску, на приготування якої піде не більше 10 хвилин. Все, що потрібно: нарізати, скласти та перемішати, ніякої термічної обробки!
Інгредієнти:
- кабачки молоді — 3 шт (700 гр);
- цибуля ріпчаста — 1 шт (80-100 гр);
- кріп (або будь-яка зелень) — 15-20 гр;
- часник — 2 зубчики;
- сіль — 1 ч.л;
- цукор — 0,5 ч.л;
- гірчиця діжонська — 1 ст.л;
- оцет яблучний — 3 ст.л;
- перець чорний мелений за смаком;
- перець червоний пекучий 0,3 ч.л.
Приготування:
Наріжте кабачки тонкими кружальцями: що тонше буде нарізка, то смачнішою буде закуска.
Наріжте цибулю тонкими кільцями, подрібніть кріп. У пакет або пластиковий контейнер викладіть підготовлені інгредієнти. Додайте сіль, перець, гірчицю, спеції, яблучний оцет та часник.
Ретельно перемішайте інгредієнти, щоб маринад рівномірно розподілився на всій поверхні кабачків. Покладіть кабачки в холодильник на 15-20 хвилин та подавайте літню закуску до столу!