Експериментуйте з картоплею — приготуйте литовську запіканку “Кугеліс”


Картопля — найбільш багатофункціональний інгредієнт. З нього можна приготувати неймовірно багато страв. І сьогодні ми пропонуємо трохи зануритися в Литовську національну кухню і спробувати приготувати Кугеліс. Прекрасна м’ясна запіканка з картоплею. Ситне блюдо на обід або вечерю, інформує .

Інгредієнти:

  • 0,5 кг м’яса
  • 1 кг картоплі
  • 2 цибулини
  • 50 г сала
  • 1,5 ст. молока

Приготування:

  1. Почнемо з м’яса. Воно може бути будь-яким. Змінюючи м’ясо, можна змінювати і смак страви. Отже, м’ясо потрібно замаринувати з будь-якими спеціями на свій смак. Наприклад в майонезі з часником і спеціями. Можна замаринувати його з вечора, але і пари годин буде достатньо. Курка в запіканці може вийти трохи сухуватою, тому вибирай соковитий маринад.
  2. Тепер візьміть картоплю, очистіть і натріть на тертці. Потім перекладіть її в друшляк і дай стекти соку. Можна навіть трохи віджати, щоб прибрати зайву вологу.
  3. Сало і цибулю дрібно нарізати і підсмажити на сковороді до золотистого кольору. Коли все зарум’яниться, додайте молоко, посоліть і поперчіть трохи. Як тільки молоко закипить, зніміть з вогню. Нехай трохи охолоне.
  4. Молоко з цибулею влийте в картоплю, добре перемішайте. Це буде наша картопляна заливка для запіканки. Можете ще раз спробувати на сіль, якщо потрібно, додай спецій або досолити.
  5. Тепер змастіть деко маслом і викладіть на нього м’ясо рівним шаром. Зверху залий його картопляною сумішшю і розподіліть її рівномірно. Потім відправте в духовку приблизно на годину або півтори. Повинна зарум’янитися скоринка. Температура запікання 200 градусів. Запіканка готова, можна подавати на стіл!

М’ясна запіканка з картоплею, або литовський Кугеліс — це дуже ситне блюдо, яке можна легко і швидко приготувати. Його можна подавати гарячим або потім їсти в холодному вигляді. У будь-якому випадку виходить ну дуже смачно! Рекомендуємо поекспериментувати і записати собі в кулінарну книгу рецепт нової і цікавої страви з картоплі.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *