Картопля — найбільш багатофункціональний інгредієнт. З нього можна приготувати неймовірно багато страв. І сьогодні ми пропонуємо трохи зануритися в Литовську національну кухню і спробувати приготувати Кугеліс. Прекрасна м’ясна запіканка з картоплею. Ситне блюдо на обід або вечерю, інформує .
Інгредієнти:
- 0,5 кг м’яса
- 1 кг картоплі
- 2 цибулини
- 50 г сала
- 1,5 ст. молока
Приготування:
- Почнемо з м’яса. Воно може бути будь-яким. Змінюючи м’ясо, можна змінювати і смак страви. Отже, м’ясо потрібно замаринувати з будь-якими спеціями на свій смак. Наприклад в майонезі з часником і спеціями. Можна замаринувати його з вечора, але і пари годин буде достатньо. Курка в запіканці може вийти трохи сухуватою, тому вибирай соковитий маринад.
- Тепер візьміть картоплю, очистіть і натріть на тертці. Потім перекладіть її в друшляк і дай стекти соку. Можна навіть трохи віджати, щоб прибрати зайву вологу.
- Сало і цибулю дрібно нарізати і підсмажити на сковороді до золотистого кольору. Коли все зарум’яниться, додайте молоко, посоліть і поперчіть трохи. Як тільки молоко закипить, зніміть з вогню. Нехай трохи охолоне.
- Молоко з цибулею влийте в картоплю, добре перемішайте. Це буде наша картопляна заливка для запіканки. Можете ще раз спробувати на сіль, якщо потрібно, додай спецій або досолити.
- Тепер змастіть деко маслом і викладіть на нього м’ясо рівним шаром. Зверху залий його картопляною сумішшю і розподіліть її рівномірно. Потім відправте в духовку приблизно на годину або півтори. Повинна зарум’янитися скоринка. Температура запікання 200 градусів. Запіканка готова, можна подавати на стіл!
М’ясна запіканка з картоплею, або литовський Кугеліс — це дуже ситне блюдо, яке можна легко і швидко приготувати. Його можна подавати гарячим або потім їсти в холодному вигляді. У будь-якому випадку виходить ну дуже смачно! Рекомендуємо поекспериментувати і записати собі в кулінарну книгу рецепт нової і цікавої страви з картоплі.