експерти розповіли, що можна і не можна робити з горіхами


Горіхи — дуже корисний продукт, який є оптимальним варіантом перекусу, інформує .

Горіхи містять велику кількість здорових жирів, клітковини та білка. Вони є оптимальним варіантом перекусу, а також важливим джерелом поживних речовин і антиоксидантів.

Чи можна смажити горіхи?

Багато хто воліє обсмажити горіхи, щоб зробити їх більш хрусткими та поліпшити їхні смакові якості. Виявилося, що сирі та смажені горіхи мають майже однакову кількість жиру, вуглеводів і білка. Але смаження може зруйнувати здорові жири, адже горіхи багаті на мононасичені та полінасичені жири, які знижують холестерин і захищають від захворювань серця.

Якщо смажити горіхи довго, то ці жири окислюються й утворюються шкідливі вільні радикали. Вони не тільки не допомагають організму, а й зовсім здатні нашкодити клітинам організму. Тому ключовим залишається регулювання температури та часу приготування.

Якщо ви любите смажити горіхи, то краще робити це за низької температури — близько 140 °C протягом приблизно 15 хвилин.

Сирі горіхи потрібно замочувати?

Звичайно, важливо горіхи промити. Вони могли падати на землю, і краще після ретельного промивання потримати їх у холодній воді. Так відбувається “активація” горіха. Тобто горіх — це насамперед висохле насіннячко. Під час контакту з водою воно “прокидається”, і всі вітаміни та мінерали в ньому теж прокидаються. Крім того, з горіхів йде фітинова кислота, яка заважає горіхам засвоюватися.

З плюсів замочування: гіркота горіхів зникає, і вони стають солодшими. Також проявляються зіпсовані горіхи — вони не вбирають воду. Зберігати горіхи після замочування потрібно в холодильнику 2-3 дні. Смажені горіхи можна зберігати до двох тижнів.

Навіщо потрібно охолоджувати горіхи?

Як вважають фахівці, охолодження горіхів запобігає окисленню жирів, що містяться в них. Крім того, якість горіхів поліпшується, а їхній термін зберігання стає тривалішим.

Змінюється колір, і зменшується вологість, що й робить їх хрусткими. Однак сирі та сухі смажені горіхи мають дуже подібну кількість жиру, вуглеводів і білка.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *