ефективні поради з покращення смаку овочів


Магазинні помідори часто розчаровують споживачів своїм трав’янистим і водянистим смаком, який не має нічого спільного з ароматом і солодкістю домашніх або дачних томатів, інформує .

Однак є кілька простих і ефективних способів, як поліпшити смак магазинних овочів, зробивши їх соковитими й апетитними.

Не зберігайте помідори в холодильнику

Холодильник не найкраще місце для зберігання помідорів, оскільки низька температура вбиває їхній аромат і смак, а також прискорює псування.

Краще зберігайте томати в сухому темному місці за кімнатної температури — наприклад, у кошику або на дерев’яній дошці. Так вони дозріватимуть, не втрачаючи корисних властивостей.

Вибирайте помідори за кольором і запахом

Колір і запах — важливі показники смаку та якості плодів. Що яскравіший і насиченіший колір, то більше в томатах цукрів і каротиноїдів, які надають їм солодкість і аромат.

Що сильніший і приємніший запах, то більше в плодах ефірних олій і флавоноїдів, які посилюють смак і корисність.

Тому обирайте помідори червоного, рожевого, помаранчевого та жовтого кольорів із правильним характерним запахом.

Обробіть помідори гарячою водою

Цей спосіб допоможе поліпшити смак магазинних томатів, які були зібрані недозрілими й оброблені хімікатами для збільшення терміну зберігання.

Потрібно обдати плоди гарячою (вище 60°C) водою або парою всього кілька секунд, а потім охолодити їх також водою.
Це допоможе видалити з поверхні овочів віск, пестициди та інші речовини, які заважають дозріванню і погіршують смак. Також це активує ферменти, що сприяють дозріванню та виділенню смакових речовин у помідорах.

Присипте цукром, сіллю та спеціями

Такий спосіб додасть купленим овочам солодкість, солонуватість і пікантність. Для цього наріжте помідори часточками, перекладіть їх у контейнер і присипте цукром, сіллю і будь-якими спеціями за смаком — наприклад, базиліком, орегано, часником, перцем.

Потім закрийте контейнер кришкою, струсіть його, щоб змішати всі інгредієнти, і поставте в холодильник на кілька годин або на ніч. Так помідори просочаться соком, що утворюється від цукру та солі, і набудуть нового смаку та аромату.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *