Яйця використовуються дуже часто, але і сьогодні багатьом людям важко відокремити жовтки від білків. На щастя, існує дуже простий метод, який значно полегшує всю задачу, інформує .
Все, що вам потрібно, — це порожня пляшка з-під напою під рукою. Нижче кілька інших хитромудрих методів.
Яйця є невіддільною частиною раціону людей у всьому світі. Зрештою, вони містять більшість поживних речовин, необхідних для нормального функціонування організму, а їх смак і універсальність є додатковими перевагами.
При обробці яєць часто найбільша трудність полягає в зручному відділенні жовтків від білків без ризику розлити жовток.
Тому в цій статті розповідається про геніальний метод, що дозволяє вирішити раз і назавжди цю проблему.
Відділення жовтків від білків за допомогою пляшки
Багато професійних кухарів не використовують ніяких додаткових пристосувань і просто перекладають жовток з однієї шкаралупи в іншу, поки яєчний білок не витече в страву. На жаль, при цьому є ризик пошкодити жовток, і вся робота піде нанівець.
Набагато безпечнішим варіантом є використання трюку з пластиковими пляшками. Порожню пляшку ємністю 500 мл просто поміщають над розбитим яйцем на тарілці і, стискаючи пляшку, втягують жовток.
Все працює за принципом вакууму і є тривіальним, інтуїтивно зрозумілим і ефективним. Крім того, ви не забрудните нічого, крім блюдця, адже порожню пляшку можна з успіхом викинути в сміття.
Візьміть справу у свої руки
Порожня пляшка не завжди може бути доступна під рукою, але в цьому випадку вам зовсім не обов’язково починати турбуватися. Не менш ефективний метод відділення жовтків від білків — робити це руками.
Для цього достатньо розбити яйце на чисту долоню і акуратно розвести пальці в сторони, щоб жовток не міг протекти крізь них. У цей момент білок вільно стече вниз, і на вашій руці залишиться абсолютно чистий жовток.