Ця страва відразу полюбилося багатьом. Вона готується дуже просто і швидко, виходить неймовірно смачною і ситною. Для неї потрібні найпростіші інгредієнти, з яких вийде зробити незрівнянну вечерю для всієї родини буквально за 20 хвилин. Запечені помідори з куркою і сиром Фета — блюдо, яке хочеться готувати знову і знову!
Для приготування знадобиться:
- сир фета,
- помідори чері,
- цибуля,
- курячі стегна (без кістки),
- оливкова олія,
- спеції за смаком.
Кількість продуктів можна регулювати залежно від смакових уподобань: хтось захоче додати більше м’яса, а комусь припаде до смаку запечений сир фета з великою кількістю помідорів, інформує Ukr.Media.
Приготування:
На дно форми налийте оливкову олію. Посередині покладіть сир фета. Лук наріжте пір’ям, курячі стегна невеликими шматочками.
Розкладіть цибулю, курку, помідори навколо сиру. Якщо є бажання можна додати трохи розмарину і гострого перцю.
Зробити блюдо ще більш смачним і ароматним допоможе лимонна цедра і гострий маринований перець. Останнім кроком додайте трохи запашного перцю і оливкової олії і перемішайте інгредієнти.
Запікайте блюдо в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці.
Готово — можна вживати зі свіжим хлібом, який так смачно вмочати в запечений сир.
Або є інший варіант: використовувати запечений сир фета з овочами в якості соусу для гарніру. Вийміть м’ясо та зніміть з помідорів шкірку (це буде легко), з’єднайте продукти до однорідної консистенції за допомогою блендера та додайте у відварені макарони або картоплю.