Цей чудовий пиріг неодмінно треба скуштувати! Він такий простий, але водночас напрочуд смачний. Ніжне пісочне тісто разом із кислинкою ягід і солодкою глазур’ю зверху. Не пиріг, а мрія! Готується на раз-два із будь-якими ягодами. Шалено смачно до чаю та кави!
М’яке пісочне тісто
Основа пирога — тонкий шар смачного пісочного тіста. Готується воно за лічені хвилини!
Інгредієнти:
- вершкове масло — 100 г;
- яйце — 1 шт.;
- цукор — 100 г;
- сіль, ванілін — щіпка;
- борошно — 200 г;
- розпушувач — 1 ч. л.
У розм’якшене вершкове масло додайте сіль, цукор, ванілін та яйце. Перемішайте. Всипте борошно разом з розпушувачем. Замісіть м’яке тісто. Розподіліть його за формою, застеленою папером для випікання. Пальцями сформуйте бортики, інформує Ukr.Media.
Ягідна начинка
Беріть будь-які, які є в морозилці! Підійдуть і свіжі, і заморожені. Знадобиться 300 г ягід та 1,5 ст. л. крохмалю. Змішайте ягоди із крохмалем. Розподіліть по пирогу. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
Заливка-глазурь
Настала черга заливки! Вона дуже проста, але неймовірно смачна. До 100 г сметани додайте стільки ж згущеного молока, перемішайте.
Дістаньте форму із духовки. Ще гарячий пиріг відразу ж залийте глазур’ю. Розрівняйте та залиште до повного остигання.
Глазур застигне і стабілізується, як кремове заливання. Це щось неймовірно смачне! Кислинка від ягід, насолода від глазурі плюс смачне пісочне тісто.
Смачного!