Сиру картоплю в домашніх умовах майже не морозять. А ось пюре — скільки завгодно. Страва відмінно зберігається за мінусових температур, не втрачає приємного смаку і повітряної консистенції, інформує .
Головне — правильно все підготувати. Товчені та збиті з вершками бульби необхідно як слід остудити: спочатку витримати за кімнатної температури, потім на дві-три години залишити в холодильнику.
Після цього необхідно розкласти страву по контейнерах або пакетах, прибрати в морозильну камеру і залишити. Щоб дефростувати страву, її можна помістити в СВЧ-піч на спеціальний режим або прогріти на пательні з додаванням води.
Якщо картопля через особливості сорту стала щільнішою, у неї додають трохи теплого молока і ще раз збивають. Але тільки товкачем, а не блендером, інакше пюре буде клейким.