На “фірмовий” хрускіт огірків після заморозки можна не розраховувати, проте деякі страви вони зможуть прикрасити навіть після випробування холодом. Огірки від природи містять багато води, і після заморожування, а потім розморожування вони стають дуже м’якими. Така текстура може відштовхувати, але все ж таки її можна використовувати для додання свіжого смаку, коли текстура не так важлива, пояснили шеф-кухарі, інформує .
Використовувати заготовку через особливості консистенції експерти пропонують в основному як ароматний інгредієнт для смузі та соусів, але уточнюють, що жодних обмежень немає. Насправді це будь-яка страва, в якій ви хочете відчути смак огірка без того хрускоту, який можна отримати від свіжого або маринованого огірка.
Для зручності використання заморожених огірків важливо врахувати кілька нюансів під час заготівлі. Експерти радять нарізати овоч на кубики розміром приблизно сантиметр на сантиметр. Потім можна перекласти затверділі шматочки в ємність або пакет для постійного зберігання — так вони не перетворяться на одну велику брилу льоду.