Наші бабусі й мами заготовляють на зиму варення, свято вірячи в його користь для здоров’я. Насправді жодних вітамінів у цьому солодкому тягучому вареві не залишається — за словами дієтологів, їх знищує теплова обробка, інформує .
Після варіння у варенні практично не залишається вітамінів. Відповідно, варення набуває тільки смаку фруктів і ягід, але користь вітамінів виявляється практично нульова, пояснили лікарі.
Оскільки під час варіння варення в нього кладуть величезні дози цукру, то варення, по суті, — цукровий сироп зі смаком фруктів і ягід. Він не просто даремний — він може стати небезпечним для людей, які страждають на цукровий діабет, ожиріння, проблеми шлунково-кишкового тракту і підшлункової залози.
Утім, іноді варення все-таки буває корисним: наприклад, приготовлене з малини містить у своєму складі саліцилову кислоту, а отже, може полегшити стан у разі підвищеної температури.