Квашення капусти — процес, що вимагає дотримання певних правил. Тільки в цьому випадку капуста вдасться на славу, інформує .
Для квашення вибирають капусту пізніх сортів, щоб качани були щільні, великі, без зеленого листя.
У білих листках найбільший відсоток вмісту цукру, який необхідний для бродіння.
Для закваски не вибирають ранні сорти. Така капуста пухка, м’яка і зелена, не багата на цукор, що гірше для заквашування.
Щоб не помилитися з сортом капусти і визначити її придатність, потрібно розрізати качан і спробувати листя на смак. Якщо воно біле на зрізі, хрустке і солодке на смак, то таку капусту можна використовувати для квашення.
Чи потрібно мити капусту
Перед шинкуванням мити капусту не потрібно. Необхідно зрізати пошкоджене листя і видалити «некондицію».
Вилок потім розрізають на кілька частин і можна шинкувати. На кожен кілограм — 20-30 г солі. І краще використовувати не йодовану, інакше капуста буде м’якою.