Чи можна зберігати дріжджове тісто в холодильнику чи морозилці та як це зробити вірно


Кожна господиня час від часу прагне побавити своїх рідних і близьких смачною домашньою випічкою. І при цьому будь-яка знає, що дріжджове або, як його ще називають, кисле тісто в даному аспекті одне з найбільш «примхливих». Адже вимісити його не складе ніяких труднощів, а ось підніметься воно чи ні — загадка, яка залежить від багатьох факторів, таких як: чи якісними були дріжджі, яка температура навколишнього середовища, чи правильно дотримані пропорції продуктів і т. д, інформує .

Також іноді досить важко підрахувати необхідну кількість начинок і тіста для випічки, внаслідок чого часто залишаються надлишки останнього, а викидати їх шкода. Саме тому в сьогоднішній статті ми розберемося, чи можна зберігати дріжджове тісто в холодильнику і морозильнику і як же це зробити вірно. А якщо ви захочете розкішно прикрасити вашу випічку, свіжий марципан купити не так складно.

Як зберігати дріжджове тісто в холодильнику

Коли вам потрібно зберегти даний вид тіста всього на пару годин або протримати одну ніч до завтра, холодильник в цьому випадку буде як не можна до речі. Вам залишиться лише вийняти напівфабрикат в потрібний момент.

Як підготувати для зберігання

Для того, щоб відправити кисле тісто в холодильник, у першу чергу необхідно відокремити стільки продукту, скільки вам знадобиться для приготування здоби. З іншим доведеться вдатися до більш глибокого заморожування. Після цього відрізаний шматок, який будете пускати в хід, злегка помніть руками, скачайте в пружний щільний колобок і змастіть рослинною олією.

У чому тримати готовий продукт

Підготовлені кульки помістіть в чистий целофановий кульок, попередньо зробивши в ньому кілька невеликих отворів, щоб продукт «дихав», і щільно зав’яжіть. Замість пакета ви також можете скористатися харчовою плівкою.

Важливо: не забувайте, що якщо повністю обмежити доступ повітря до дріжджового тіста, то заготівля зіпсується і вся ваша робота піде нанівець.

Скільки може перебувати в холодильнику

Напівфабрикат з кислого тіста на полиці побутового агрегату можна тримати протягом однієї доби при температурі від +5 ℃ до +8 ℃ і максимум до 2 днів при +2 ℃… +3 ℃.

Зберігання дріжджового тіста в морозильній камері

Для більш тривалого заощадження всіх видів дріжджового тіста, у тому числі і листкового, знадобляться більш радикальні заходи, і в цьому на допомогу прийде вже морозилка.

Як підготувати

Щоб не дати пропасти дріжджовому тісту, обов’язково попередньо розділіть масу на невеликі порційні шматки, так як вторинному заморожуванню продукт точно не підлягає. Потім розкачайте його, скачайте рулетиками і присипте борошном або змастіть рослинною олією — дивлячись в якій тарі ви вирішите зберігати ваш напівфабрикат.

У чому тримати готовий продукт

Шматочки, змащені олією, варто зберігати в спеціальних пластикових контейнерах, призначених для заморозки, з кришками, які герметично закриваються. Якщо таких у вас в арсеналі немає, то присипані пшеничним борошном шматочки просто щільно оберніть харчовою плівкою. Мазати олією їх у даному разі не слід, так як це буде заважати щільному приляганню поліетилену до продукту, що згубно відіб’ється на текстурі тіста.

Скільки може перебувати в морозильній камері

Використовувати підданий швидкому глибокому заморожуванню напівфабрикат можна протягом двох-трьох тижнів після переміщення його в камеру, однак, якщо ви все зробили вірно і слідували всім вказівкам, тісто цілком може пролежати і довше — до 3-х місяців при температурі не вище -15 ℃… -18 ℃.

Порада: щоб не зіпсувати заготовку, розморожуйте дріжджове тісто спочатку на найтеплішій полиці холодильника протягом 2-3 годин, слідом за чим перекладіть в підходящу кухонну ємність, прикрийте її і залиште при кімнатній температурі до остаточного розморожування.

Сподіваємося, що зазначені вище поради та рекомендації обов’язково прийдуть вам на допомогу в потрібний момент і допоможуть зберегти тісто для майбутніх кондитерських шедеврів!



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *