Зрозуміло, можна готувати пиріжки за звичкою, але ви не пошкодуєте, якщо спробуєте щось нове для себе. Варіант тіста, який ми хочемо запропонувати, зробить пиріжки повітряними й апетитними.
Інгредієнти:
- молоко 200 мл;
- вода 200 мл;
- яйця 2 штуки;
- цукор 2 ст. ложки;
- сіль;
- сухі дріжджі 11 гр;
- рослинна олія 100 мл;
- борошно 800 гр.
Інгредієнти для начинки:
- качан капусти;
- морква;
- 2 цибулини;
- куркума;
- чорний мелений перець;
- 2 лаврові листки.
Приготування:
Беремо глибоку скляну тару, наливаємо в неї тепле молоко і теплу воду в пропорції 1:1.
В окрему миску розбиваємо 2 яйця і перемішуємо їх виделкою. Також відправляємо в скляну тарілку.
Додаємо цукор, половину столової ложки солі, дріжджі та півсклянки рослинної олії. Перемішуємо до однорідного стану.
Поступово додаємо просіяне борошно, замішуємо тісто. Утворену грудку кладемо в пакет і відправляємо в холодильник мінімум на 40 хвилин.
Приступаємо до приготування начинки. Кубиками нарізаємо цибулю, моркву натираємо на крупній тертці.
Шинкуємо капусту, солимо і трохи мнемо руками, щоб вона виділила сік.
На сковороду з олією відправляємо цибулю. Смажимо до напівпрозорості. Додаємо моркву і трохи пізніше капусту.
Накриваємо кришкою, тушкуємо 2 хвилини. Смажимо до готовності. Для кольору додаємо куркуму і трохи чорного меленого перцю для смаку. Не завадить кілька лаврових листів. Охолоджуємо.
Тісто дістаємо з холодильника і залишаємо на кілька хвилин за кімнатної температури. Далі ділимо на частини, розкачуємо коржі та ліпимо пиріжки. Смажимо на сковороді з олією з двох боків.
Готову випічку можна ставити на стіл. Тісто виходить тонким, повітряним. Розламуючи пиріжок, ми бачимо смачну і соковиту начинку.