Чоловік з’їдає за вечір! Пиріжки з простого тіста готуємо тільки так – Затишок


Зрозуміло, можна готувати пиріжки за звичкою, але ви не пошкодуєте, якщо спробуєте щось нове для себе. Варіант тіста, який ми хочемо запропонувати, зробить пиріжки повітряними й апетитними.

Інгредієнти:

  • молоко 200 мл;
  • вода 200 мл;
  • яйця 2 штуки;
  • цукор 2 ст. ложки;
  • сіль;
  • сухі дріжджі 11 гр;
  • рослинна олія 100 мл;
  • борошно 800 гр.

Інгредієнти для начинки:

  • качан капусти;
  • морква;
  • 2 цибулини;
  • куркума;
  • чорний мелений перець;
  • 2 лаврові листки.

Приготування:

Беремо глибоку скляну тару, наливаємо в неї тепле молоко і теплу воду в пропорції 1:1.

В окрему миску розбиваємо 2 яйця і перемішуємо їх виделкою. Також відправляємо в скляну тарілку.

Додаємо цукор, половину столової ложки солі, дріжджі та півсклянки рослинної олії. Перемішуємо до однорідного стану.

Поступово додаємо просіяне борошно, замішуємо тісто. Утворену грудку кладемо в пакет і відправляємо в холодильник мінімум на 40 хвилин.

Приступаємо до приготування начинки. Кубиками нарізаємо цибулю, моркву натираємо на крупній тертці.

Шинкуємо капусту, солимо і трохи мнемо руками, щоб вона виділила сік.

На сковороду з олією відправляємо цибулю. Смажимо до напівпрозорості. Додаємо моркву і трохи пізніше капусту.

Накриваємо кришкою, тушкуємо 2 хвилини. Смажимо до готовності. Для кольору додаємо куркуму і трохи чорного меленого перцю для смаку. Не завадить кілька лаврових листів. Охолоджуємо.

Тісто дістаємо з холодильника і залишаємо на кілька хвилин за кімнатної температури. Далі ділимо на частини, розкачуємо коржі та ліпимо пиріжки. Смажимо на сковороді з олією з двох боків.

Готову випічку можна ставити на стіл. Тісто виходить тонким, повітряним. Розламуючи пиріжок, ми бачимо смачну і соковиту начинку.





Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *