Якщо ви хочете дістати з духової шафи соковиту і смачну рибку, слід дотримуватися кількох рекомендацій, інформує .
В іншому разі до столу доведеться подавати суху і неапетитну страву.
- Відправляйте рибу готуватися тоді, коли духовка вже буде розігріта до необхідної температури.
- У тому випадку, якщо ви запікаєте тушку цілком, а не шматочки риби, обов’язково покладіть всередину соковиту начинку.
Навіть пара шматочків вершкового масла і кілька часточок лимона, які віддадуть свої соки рибі, зроблять її набагато більш смачною і ніжною.
- Дуже важливо і те, скільки часу риба проведе в духовці. В середньому для цілої тушки досить 30 хвилин, а скибочки риби готуються і того швидше — хвилин за 20.
Після цього соки починають випаровуватися, через що страва виходить сухою і жорсткою.
- Визначити, що риба готова, можна за двома ознаками: прозорому соку, який починає виділятися зі шматочків риби, а також по легкість відділення м’яса від кісток.