Легкий, повітряний, кремовий — справжнє блаженство! Готується на основі молока, яєчних жовтків та сметани. Навіть духовку вмикати не доведеться! Розкішний десерт із простих продуктів, інформує .
Рецепт ніжного молочного десерту:
Він настільки простий, що навіть не віриться! Дотримуйтесь простого покрокового пояснення нижче.
Інгредієнти:
- Молоко — 300 мл;
- Жовтки від яєць — 3 шт.;
- Цукор — 70 г;
- Ванільний цукор — 1 пакетик (10 г);
- Сметана — 350 г;
- Желатин швидкорозчинний — 20 г;
- Шоколад для оздоблення.
Желатин
Від загальної кількості молока візьміть 100 мл. Залийте їм желатин, розмішайте та залиште набухати. З пакета тетрапак від молока/соку виріжте віконце. Вийде підходяща форма для десерту! Можна також використовувати силіконову, якщо у вас є.
Кремова основа
До жовтків висипте цукор, перемішайте. Залийте молоком, що залишилося. Поставте на вогонь трохи вище за середній, помішуючи віночком, доведіть до дрібних бульбашок, вимкніть. У ще гарячу суміш (не киплячу!) додайте набряклий желатин. Перемішайте, розчиніть.
У суміш, що трохи остигнула, відправте сметану з ванільним цукром. Перемішайте до однорідності. Вийде гарний колір слонової кістки!
Формування десерту
Перелийте молочну масу у форму. Накрийте харчовою плівкою.
Відправте в холодильник на 3 години для стабілізації. Потім дістаньте десерт просто розрізавши упаковку!
За бажанням у десерт, ще на стадії заливання у форму, можна додати ягоди, горіхи чи шоколад. А можна прикрасити ними вже готову страву!
Але навіть без добавок десерт самодостатній. У ньому зовсім не відчувається желатин та жовтки. Десерт винятково ніжний та легкий! Смачного.