Печиво виходить легким, солодким, повітряним, з гарною формою! Прекрасна швидка випічка до чаю, інформує .
Інгредієнти:
- 120 мл кефіру;
- 1 яйце;
- 50 мл рослинної олії;
- 30 гр. цукру;
- 250-270 гр. борошна;
- 1 ч. л. розпушувача;
- цедра лимона.
Приготування:
Змішайте кефір, олію, яйце і цукор. Додати трохи цедри лимона (або апельсина, за бажанням). Всипте борошно з розпушувачем частинами. Замісіть м’яке тісто.
Йому не треба давати відпочивати — одразу ж розкачайте тісто в ковбаску та розділіть її на 16 рівних частин.
Кожен шматочок скачайте в кульку, потім розкачайте качалкою в тонкий шар. Присипте цукром. Заверніть у трубочку.
А потім цю трубочку — у равлик.
Вмочіть завиток однією стороною в цукор. Викладіть на пергаментний папір. Відправте в духовку, нагріту до 180 градусів, на 20 хвилин.
Печеньки виходять хрусткими зовні, м’якими всередині, повітряними, в міру солодкими. Чудова швидка випічка до чаю!