Біологи розповіли, за якими ознаками можна визначити неякісний хліб. Обираючи в магазині батон, слід звертати увагу на його зовнішній вигляд, текстуру і запах, інформує .
Неякісний хліб надто легкий і навіть здається невагомим, якщо взяти його в руки, а кірка може бути занадто твердою, майже кам’яною. Також від нього може виходити гнилий або хімічний запах, що не має нічого спільного з приємним ароматом хорошого м’якого хліба. Під час здавлювання якісний хліб, спечений при правильній температурі та без додавання шкідливих інгредієнтів, не повинен злипатися.
Неякісний хліб часто містить велику кількість шкідливих добавок і консервантів, які можуть бути шкідливими для здоров’я, спричиняти алергії та негативно впливати на травну систему, зазначили експерти.
Крім того, хороший хліб не повинен покриватися пліснявою через два дні після його купівлі.