Булочки з корицею нагадують мені про перше кохання. Колись такі булочки готувала бабуся одного хлопчика, який мені подобався. Іноді вона мене пригощала ними. Любов пройшла, а ось булочки залишилися. Я навіть не знаю, любила я більше хлопчика або булочки? А може, бабусю? Адже вона готувала такі чудові булочки! Так ось, коли я буду бабусею, я обов’язково буду піч такі булочки своїм онукам, інформує .
Ми пропонуємо цей чарівний рецепт вам!
Інгредієнти:
- Борошно – 470 г
- Цукор – 100 г
- Тепле молоко – 230 мл
- Сирі дріжджі – 15 г
- Вершкове масло – 120 г
- Мелена кориця – 2 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Яйце для змащування.
Приготування:
У теплому молоці розчиняємо сіль, цукор, дріжджі. Розчин виливаємо в миску з борошном. Вимішуємо. В кінці замісу додаємо розм’якшене вершкове масло, знову вимішуємо. Отримане тісто залишаємо на 1,5 години в теплому місці, щоб воно підійшло.
Коли тісто піднялося, його необхідно ще раз перемішати. Потім, розкачуємо з отриманого тісту прямокутний пласт, товщиною не більше 1 см. Поверхню пласта змащуємо вершковим маслом і акуратно посипаємо сумішшю кориці і цукру.
Скручуємо тісто в рулет. Нарізаємо отриманий рулет на шматки товщиною десь 3 або 3,5 см. Викладаємо кружечки на змащений олією пергамент, зверніть увагу, що відстань між булочками повинна бути великою ( 4 см. один від одного ).
Змащуємо булочки білком. Ставимо в духовку на 25 хв. при температурі 220°С. Коли булочки стануть рум’яними, ми їх дістаємо, даємо охолонути і насолоджуємося.
Приємного апетиту!