і як це зробити правильно


Для збивання необхідно взяти вершки жирністю не менше 30%. Найчастіше використовують 33%-й або 35%-й продукт, інформує .

Як збивати вершки

Перш за все, вершки потрібно обов’язково добре охолодити протягом кількох годин або всієї ночі. Бажано, щоб вінчики міксера і миска теж були холодними.

Активно потрясіть вершки та вилийте в суху чисту чашу. Щоб вони не розшарувалися, починайте збивати їх на невеликій швидкості.

Трохи згодом поступово збільшуйте швидкість, дійшовши до високої. Рухайте міксер по колу не зупиняючись, поки не досягнете потрібної густоти.

Скільки збивати вершки

Час залежить від того, яка консистенція вам потрібна: м’які піки, середні або жорсткі. При цьому що густіші вершки спочатку, то швидше вони зіб’ються. Потужність міксера теж має значення. Тому найточніше визначати готовність маси за зовнішнім виглядом.

Вершки, доведені до м’яких піків, уже не зовсім рідкі, але й не дуже густі. Вони трохи переливаються під час нахилу миски та стікають із вінчиків. Вершки 33%-ї жирності дійдуть до м’яких піків приблизно за 2 хвилини.

Жорсткі, або міцні, піки — це стан, коли збита маса вже стала густою та пишною і добре тримає форму. Вершки не опадають із вінчика і навіть залишаються на місці, якщо перевернути миску. Для продукту 33%-ї жирності знадобиться близько 4 хвилин або менше, щоб досягти жорстких піків.

Середні піки — проміжна стадія. Вершки вже тримаються на віночку, але поступово опадають.

Чому вершки не збиваються

Якщо вершки якісні, то найпоширеніша причина — вони теплі. Як ми вже сказали вище, продукт обов’язково має бути охолодженим. Інакше він розшарується на масло та сироватку і виправити це вже не вийде. До речі, те ж саме станеться, якщо збивати вершки занадто довго.

Інша причина — ви використовуєте вершки жирністю менше ніж 30%. Збити їх можна, але тільки зі згущувачем. Про це нижче.

Як збити нежирні вершки зі згущувачем

У магазинах легко знайти порошкові загусники для вершків і сметани. Зазвичай вони стоять на полицях поруч зі спеціями та товарами для випічки.

Щоб метод спрацював, жирність вершків має становити хоча б 20%. Для 250 мл продукту потрібно приблизно 8 г згущувача. Але точні пропорції краще дивитися в інструкції на упаковці.

Вводьте порошок, коли вершки майже дійдуть до м’яких піків. Потім продовжуйте збивати до загустіння.

Однак варто пам’ятати, що з нежирних вершків навряд чи вийде густа, щільна маса навіть зі стабілізатором. Найчастіше його використовують про всяк випадок із жирними вершками, щоб зробити їх ще більш стійкими.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *