Це відмінний та простий метод підготовки риби до приготування. Після цього будь-яка занадто смердюча та/або суха риба вийде з апетитним ароматом, соковита з розкішним смаком, інформує .
Спосіб чудово підійде для всіх різновидів замороженої риби:
-
хек,
-
мінтай,
-
камбала,
-
тріска,
-
путасу.
Як відомо, при розморожуванні морська риба втрачає багато вологи, робиться пухка, а завдяки цьому способу, вона вийде щільною, соковитою та смачною.
Так само і для будь-якої річкової риби, яка часто має неприємний запах та присмак тини. Після цієї процедури, риба — щука, карась та інші набудуть апетитного аромату і стане смачнішою.
Цікавий трюк
Трохи розморожену рибу слід випатрати, а потім розрізати на порційні шматки або залишити цілком залежно від того, що планується готувати.
Обов’язково видалити всі непотрібні частини — хвіст, плавці, голову (за потреби).
У морської риби — чорну плівку з черевця, тому що вона має неприємний гіркий присмак.
Тепер потрібно приготувати розчин із води солі та цукру. На один літр води потрібно додати столову ложку солі та таку ж кількість цукру.
Вода повинна бути не гаряча, і не холодна — приблизно 40 * С — 45 * С, щоб у ній добре розчинилися і сіль, і цукор.
У розчин покласти шматочки риби та залишити в ньому на годину.
Що в результаті?
Завдяки простому розчину, з додаванням цукру та солі, відбувається дифузія, денатурація білків, клітини вбирають рідину, яка утримується в них. Пропадають неприємний аромат та присмак.
Згодом рибу з розсолу потрібно вийняти, просушити паперовими рушниками, і можна приступати до подальшого приготування.
М’ясо риби стало щільним, ніби риба охолоджена, і не піддавалася глибокій заморозці.
Навіть просто смажена риба — без купи овочів, молока і т.д., у тому числі путасу та минтай, вийдуть соковитими та смачними, з приємним ароматом.