Простий трюк, завдяки якому будь-яка риба вийде ароматною та соковитою


Це відмінний та простий метод підготовки риби до приготування. Після цього будь-яка занадто смердюча та/або суха риба вийде з апетитним ароматом, соковита з розкішним смаком, інформує .

Спосіб чудово підійде для всіх різновидів замороженої риби:

  • хек,

  • мінтай,

  • камбала,

  • тріска,

  • путасу.

Як відомо, при розморожуванні морська риба втрачає багато вологи, робиться пухка, а завдяки цьому способу, вона вийде щільною, соковитою та смачною.

Так само і для будь-якої річкової риби, яка часто має неприємний запах та присмак тини. Після цієї процедури, риба — щука, карась та інші набудуть апетитного аромату і стане смачнішою.

Цікавий трюк

Трохи розморожену рибу слід випатрати, а потім розрізати на порційні шматки або залишити цілком залежно від того, що планується готувати.

Обов’язково видалити всі непотрібні частини — хвіст, плавці, голову (за потреби).

У морської риби — чорну плівку з черевця, тому що вона має неприємний гіркий присмак.

Тепер потрібно приготувати розчин із води солі та цукру. На один літр води потрібно додати столову ложку солі та таку ж кількість цукру.

Вода повинна бути не гаряча, і не холодна — приблизно 40 * С — 45 * С, щоб у ній добре розчинилися і сіль, і цукор.

У розчин покласти шматочки риби та залишити в ньому на годину.

Що в результаті?

Завдяки простому розчину, з додаванням цукру та солі, відбувається дифузія, денатурація білків, клітини вбирають рідину, яка утримується в них. Пропадають неприємний аромат та присмак.

Згодом рибу з розсолу потрібно вийняти, просушити паперовими рушниками, і можна приступати до подальшого приготування.

М’ясо риби стало щільним, ніби риба охолоджена, і не піддавалася глибокій заморозці.

Навіть просто смажена риба — без купи овочів, молока і т.д., у тому числі путасу та минтай, вийдуть соковитими та смачними, з приємним ароматом.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *