Приготувати їжу на кілька днів наперед воліють багато господинь. Це дійсно зручно — мати кілька порцій готових страв у холодильнику. Лікарі-дієтологи закликали готувати макаронні вироби тільки на один раз. За словами експертів, цей продукт не підходить для повторного розігрівання, інформує .
Чим небезпечні вчорашні макарони?
Дієтологи пояснили, що після розігріву макаронних виробів крохмаль, який міститься в них, стає модифікованим. Перетравити його набагато складніше. Під час повторної теплової обробки від крохмалю відокремлюються електрони. Поява вільних радикалів у їжі дуже шкідлива для здоров’я людини. Вони можуть спричиняти мутації в клітинах, організму потрібна велика кількість антиоксидантів для їх виведення.
Найпростіший спосіб убезпечити себе від такого негативного впливу макаронних виробів — готувати страви з ними тільки на 1 раз. Вибирати слід продукти з твердих сортів пшениці, за своєю поживністю вони можуть бути порівнянні з молоком або м’ясом. Дієтологи порекомендували звернути увагу на рисову та гречану локшину. Такі макарони мають чудові смакові якості та дуже корисні для організму людини.
Готуйте макаронні вироби правильно: введення в страву великої кількості соусів може сильно підвищити калорійність порції.