Чому не можна заливати каву окропом та інші секрети приготування смачної розчинної кави


Хоча розчинна кава поступається за смаком напою, приготованому з обсмажених та мелених кавових зерен, вона є популярною завдяки простоті приготування. Достатньо лише насипати трохи порошку в чашку та залити його гарячою водою, щоб вже за кілька хвилин насолодитися ароматним напоєм, інформує .

Однак деякі з нас допускають поширену і дуже грубу помилку — заварюють каву з пакетиків окропом. Чому так робити не варто, ми розповімо нижче, також поділимося з вами секретами приготування розчинної кави, щоб вона була не гіршою за заварну.

Чому розчинну каву не можна заливати окропом?

Кожен, хто заварює порошкову каву окропом, позбавляє себе можливості насолодитися справжнім смаком цього напою. Це тому, що такий спосіб приготування неодмінно надає напою виражену гіркоту. Такий напій стає гірким і набуває кислинки, що робить його неприємним на смак.

Хоч розчинна кава і поступається за смаковими якостями заварній, при правильному приготуванні вона може порадувати вас не лише зарядом бадьорості, але й приємним смаком.

Як правильно готувати її, щоб уникнути гіркоти та кислинки?

Коли збираєтеся випити чашку розчинної кави, підготуйте не тільки чайник з кип’яченою водою, але й склянку з холодною кип’яченою водою.

Процес досить простий!

  • Після того, як вода у чайнику закипіла, дайте їй охолонути до температури +87-93⁰С.
  • Висипте кавовий порошок у чашку і додайте до нього трохи холодної води. Добре перемішайте.
  • Після цього додаємо до чашки гарячу воду з чайника, яка охолола до потрібної температури.

Заварюючи розчинну каву цим методом, ви збережете напій смачним та ароматним. Гіркота та кислотність не з’являться і не зіпсують вам насолоду від кави.

Інші секрети приготування смачної розчинної кави

Щоб цей популярний і доступний за ціною напій не псував вам настрій своєю надмірною гіркотою, використовуйте ці кулінарні хитрощі від досвідчених господинь:

Перед тим, як пити правильно приготовлену каву, обов’язково зніміть пінку, оскільки вона має гіркий смак, який може передатися напою.

Додавайте до кавового порошку перед заливанням гарячою водою дрібку солі та кориці. Ці добавки не тільки перешкоджають появі кисло-гіркого присмаку, але й роблять смак м’якшим та приємнішим, а аромат — інтенсивнішим.

Щоб пом’якшити смак розчинної кави, використовуйте молоко: залийте порошок невеликою кількістю холодного молока, а потім додайте до нього гарячу кип’ячену воду. Так ви отримаєте напій з приємними вершковими нотами у смаку без зайвої гіркоти.

Додайте до кави трохи завареного чаю жасмину. Ця незвичайна добавка допоможе поліпшити смак напою, якщо він виявився занадто гірким.

Тепер ви знаєте, чому не варто заливати розчинну каву окропом і як уникнути надмірної гіркоти цього напою. Скористайтеся цими порадами та насолоджуйтесь смачною кавою!



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *