Буряк буває різним — від коренеплоду розміром з редиску до овочу розміром з кулак. Під час купівлі потрібно точно визначитися, для чого ви купуєте буряк, інформує .
Розмір має значення?
Для більшості страв підійде коренеплід від дрібного до середнього.
Великий буряк добре запікати, тому що він витримує тривале і повільне смаження, залишаючись при цьому апетитним і ніжним.
Який зовнішній вигляд?
- Вибирайте овоч без порізів або вм’ятин на шкірці.
- В ідеалі в цільного буряка має залишатися стрижневий корінь, довгий і тонкий, який звисає з нижньої частини овочу.
- Якщо зелень буряка ще збереглася, вибирайте яскраве, свіже листя, а не зів’яле. Навіть якщо ви не плануєте готувати зелень, листя дасть вам уявлення про те, наскільки овоч свіжий.