І до весни рідко щось лишається. Крім того, що ми їмо її просто ложкою з банки або готуємо з нею бутерброди, я використовую таку ікру як заправку для борщу. А ще часто додаю її в салати. Оселедець під шубою з таким буряком виходить особливо смачним! Тільки заради цього варто спробувати зробити хоч пару баночок, інформує .
Інгредієнти:
- Буряк — 1 кг
- Морква — 1 кг
- Цибуля — 0,5 кг
- Помідори — 1,5 кг
- Сіль — 1 ст.л.
- Перець чорний мелений — 0,5 ч.л.
- Олія — 1 склянка (200 г)
- Цукор — 2 ст.л.
- Оцет 9% — 1 ст.л.
Приготування:
Найскладніше у цьому рецепті — подрібнити всі овочі. Можна, звичайно, використовувати звичайну м’ясорубку. Але я не люблю, коли все дуже дрібно. А ще не люблю, коли трапляються шматочки шкірки від помідорів. Тому для помідорів я використовую соковитискач (у мене спеціальна насадка на м’ясорубку (дуже зручно)). Сік виходить з м’якоттю, без кісточок та шкірки.
Моркву та буряки я натираю на великій тертці. Мені дуже подобається, коли овочі саме шматочками. Мені так смачніше)) Також використовую насадку до м’ясорубки. Але, звісно, будь-яка велика тертка підійде.
І залишився лук. Його я натираю на дрібній тертці. Щоб вийшла цибулева “кашка”.
Овочі готові. Викладаю їх у каструлю та ставлю на вогонь. У мене каструля на 8 літрів.
До овочів додаю сіль, чорний мелений перець та олію. Перемішую це все, доводжу до кипіння, потім вогонь зменшую і варю на повільному вогні приблизно 1,5 години.
Хочу звернути увагу! Сильно кипіти не повинно! Повинно лише трохи побулькувати! Це навіть складно назвати словом “варю”. Швидше тушкую. Кришкою не накриваю. Рідина трохи випарується, а ікра стане гарного кольору та дуже ароматна!
Через 1,5 години додаю цукор та оцет. Знову перемішую, даю покипіти ще хвилин 10-15 і можна розливати по баночках!
З цієї кількості зазвичай виходить 8 баночок по 450 мл. Закручую кришками, накриваю теплою ковдрою і залишаю так до повного остигання.
Можна їсти одразу або дочекатися зими)) Це дуже смачно!