Як зберегти корисні властивості риби та м’яса під час готування, поради нутриціологів


Нутриціологи зазначили, що неправильно приготовані м’ясо, риба і птиця не тільки втрачають свої корисні властивості, а й можуть бути небезпечними для здоров’я, інформує .

Пересмажені м’ясо та риба шкідливі для здоров’я. Вони можуть спровокувати розвиток різних захворювань аж до онкології, пояснили експерти.

Так, ніжні види риби фахівці радять відварити або приготувати на пару з травами. Більш щільну рибу та м’ясо слід запікати в духовці за 120 градусів або смажити на грилі без олії. Для збереження максимальної користі нутриціологи рекомендують використовувати спеціальний рукав для запікання.

Крім того, під час запікання м’ясо виділяє сік, у якому міститься велика кількість поживних речовин. Цей сік можна використовувати під час приготування соусу, щоб зробить його кориснішим.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *