Кілька корисних порад щодо заморожування червоної ікри вдома


Якісний делікатес має розсипчасту структуру, однорідний колір, складається з цілісних ікринок. Щоб і через кілька місяців продукт, який подається до столу, виглядав так само, заморожувати червону ікру треба за правилами, інформує .

Лососева ікра, звана “червоною”, не лише смачний, але і корисний продукт. Майже на третину вона складається з легкозасвоюваного білка. Риб’яча ікра — джерело цінних для організму поліненасичених жирних кислот Омега-3 і Омега-6. У ній містяться вітаміни групи В і D, йод, залізо, токофероли, аскорбінова кислота.

Через ніжну оболонку ікринок продукт не можна стерилізувати. Кращими способами обробки делікатесу вважаються пастеризація і посол.

Чи можна заморожувати червону ікру для зберігання?

За промислових умов так і роблять, хоча харчова цінність продукту від цього знижується. Щоб звести втрати корисних речовин до мінімуму, на підприємствах застосовують технологію шокової заморозки. Попередньо ікру солять і пастеризують, розфасовують по герметичних ємностях. Потім її поміщають у морозильну камеру, де піддають різкій дії низьких температур (-18° C). Заморожена ікра зберігається до двох років.

Як заморозити червону ікру за домашніх умов

Ікру у заводській тарі потрібно зберігати у холодильнику за від’ємної температури у -4−6° C. У закритому стані вона придатна до вживання протягом року. Після відкриття банки ікру бажано з’їсти за тиждень.

Якщо продукт купувався на вагу, його зберігають у пластиковому закритому контейнері не більше 3 днів. За бажанням ікру можна тримати у морозилці до 6 місяців.

Як правильно заморозити червону ікру

Ось кілька порад, що дозволяють зберегти якості продукту:

  1. Перед заморожуванням ікринки потрібно покласти у друшляк і промити, дати зайвій рідині стекти. Далі ікру солять, додають до неї трохи рослинної олії і сорбінової кислоти.
  2. Підготований делікатес розкладають по маленьких скляних баночках або пластикових контейнерах. Тара повинна бути чистою і сухою. Ємності герметично закривають.
  3. Ікру кладуть до морозильної камери холодильника, виставляють режим “швидка заморозка” (fast freeze).

Протягом періоду зберігання стежать, щоб не було температурних коливань.

Щоб ікра у результаті не перетворилася на місиво, її треба правильно розморозити. З морозилки баночку з делікатесом переставляють до основної камери холодильника. Там ікра буде розморожуватися поступово кілька годин.

Важливо: знову заморожувати продукт не можна, з’їсти його потрібно протягом 1-2 днів.

Отже, заморозка не найкращий спосіб зберігання червоної ікри, але у разі крайньої необхідності до неї можна вдатися. Якість продукту менше постраждає, якщо заморожувати її у режимі fast freeze.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *