Картопля середнього розміру вариться близько 20 хвилин. Якщо ви не маєте у своєму розпорядженні такого запасу часу, знайте: процес можна істотно прискорити. При цьому не потрібно різати овоч на дрібні шматки. Досить просто скористатися одним із цих трюків, інформує .
Щоб скоротити час варіння на 10 хвилин, потрібно провернути фокус із вершковим маслом. Все просто. Візьміть невеликий шматочок цього продукту і покладіть його прямо в каструлю з картоплею. Можна використовувати й олію. За словами досвідчених кулінарів, вона працює нітрохи не гірше.
Немає під рукою олії? Тоді візьміть зубочистку. Проткніть нею кожну картоплину. Залийте овочі водою і варіть до готовності. Цей спосіб не такий ефективний, як перший, але теж допоможе заощадити час.
Крім цього, можете скористатися ще однією хитрістю. Залийте картоплю не холодною водою, а окропом. Так вона звариться набагато швидше, ніж зазвичай.