Випічка на кефірі в духовці зазвичай виходить дуже пишною і добре піднімається, інформує .
У випічку на кефірі в духовці можна додавати різні інгредієнти: ізюм і сухофрукти, варення і мед, яблука та ягоди. Кефірне тісто зазвичай добре поєднується з усім, що подобається господині і її домочадцям.
Смачні пампушки на кефірі
Інгредієнти:
- борошно – 1,5 склянки
- кефір – 1 склянка
- яйце – 1 шт.
- вершкове масло – 3 ст. ложки
- цукор – 2 – 3 ст. ложки
- сода – 1/3 ч. ложки
- сіль – 1/4 ч. ложки
- рослинне масло для фритюру
Приготування:
Кефір змішати з содою і даємо постояти 5 хвилин.
Яйце збиваємо з сіллю і цукром і з’єднуємо з кефіром.
Поступово підмішуємо борошно і замішуємо густе тісто.
У тісто додаємо розтоплене масло і знову вимішуємо.
В ковшику розігріваємо рослинне масло (приблизно 0,5 склянки) і десертною ложкою викладаємо тісто (скільки влізе в ківш).
Обсмажуємо всі пампушки у фритюрі з двох сторін (ложкою поливаючи зверху киплячим маслом)і викладаємо в глибоку миску.
Даємо пампушкам охолонути і можна їсти.
Шоколадні мафіни на кефірі
Інгредієнти:
- кефір – 0,5 склянки
- борошно – 1 склянки
- какао-порошок – 3 ст. ложки
- цукор – 100 гр.
- яйце куряче – 1 шт.
- сода – 1/4 ч. ложки
- ванілін (на кінчику ножа)
Приготування:
Збиваємо цукор з яйцями, а потім вливаємо кефір.
Продовжуємо збивати ці продукти, поки повністю не розчиниться цукровий пісок.
В окремій мисці змішуємо сипучі інгредієнти: просіяне борошно, какао і 0.25 ч. ложки соди. Можна також додати трохи ванілі в тісто.
Зсипаємо отриману суміш рідких інгредієнтів і замішуємо віночком тісто. Воно не повинно бути густим. Приблизна консистенція – як для оладок.
Змащені будь-яким маслом формочки наповнюємо тістом, приблизно на половинку, тому що тісто підніметься.
Випікає приблизно 20 хвилин(у мене пішло трохи більше), розігрівши її до 160°С. Готовність перевіряємо сірником.
Даємо їм трохи охолонути і прикрашаємо!
Торт на кефірі «Чорний принц»
Інгредієнти:
Для тіста:
- 1 яйце
- 1 склянка цукру
- 2-3 чайні ложки какао
- 1 стакан кефіру
- 1 чайна ложка соди
- 1 склянка борошна
Для крему:
- 200 г масла
- 0,5 склянки цукру
- 250 г сметани
Приготування:
Яйце збити з цукром до густої піни, додати кефір, соду і ще раз збити.
Потім додати борошно,тісто має бути схоже на густу сметану.
Вилити в змащену жиром високу форму і пекти при температурі 180°C. Перевірити готовність сірником – увіткнути сірник в пиріг, якщо вона вийде глевка, пиріг допекти.
Витягнути з форми і остудити на решітці, потім розрізати торт на 2 коржі,змастити кремом, зверху прикрасити горіхами, шоколадом.
Приготування крему: масло розтерти з цукром, додати сметану і все збити.
Пиріг з картоплею і м’ясом
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 1.5 склянки борошна
- 1.5 склянки кефіру
- 1 чайна ложка солі (для вагітних, а так можна і трохи більше)
- 1 чайна ложка без верху соди
- перець
- картопля
- м’ясо на вибір (свинина, фарш,сосиски, тушонка, що душі завгодно)
- цибулину, спеції (трави)
Приготування:
Яйця, півсклянки кефіру перемішати, додати сіль, соду, всипати борошно, постійно перемішуючи (комбайн добре справляється).
Долити кефір, перемішати. Схожу на сметану, текучу, але густу.
На вимащену олією сковороду покласти шарами цибулю кільцями, картоплю, посипану спеціями і сіллю, м’ясо, картоплю.
Залити все тістом. Запікати 20 хвилин.
Оладки
Інгредієнти (на склянку кефіру):
- 2 яйця
- 2 ст. л. цукру
- сода борошно
А можна пиріг легкий
Інгредієнти:
- 1 ст. кефіру
- 250 г маргарину
- 1 ст. цукру
- 2 яйця
- 1 ст. манки
- 1 ст. борошна (або замість манки ще один стакан борошна)
- і додавайте ще що вам хочеться: горіхи, родзинки, мак, моркву терту, цукати, какао, ванілін
Пиріг з капустою
Інгредієнти:
- стакан кефіру
- 2 яйця
- розпушувач або сода гашена
- борошна, щоб тісто було як на оладки густе
- сіль
Приготування:
Влити трохи тіста на сковороду змащену, потім додати січену капусту, потім влити тісто, зверху шматочки масла.
Яблучний пиріг
Інгредієнти:
- 1,5 ст. кефіру
- 1 ч. л. соди
- 2-3 яйця
- 1 ст. цукру
- борошно
Приготування:
Тісто має вийти як на оладки 0,5 тіста вилити на протвень, зверху викласти очищені і порізані яблука.
Зверху можна присипати цукром і корицею за смаком.
Потім вилити тісто.
Випікати в духовці до готовності.
Пиріг «Дитинство»
Інгредієнти:
- 3 склянки борошна
- 150 гр розтопленого вершкового масла
- 1 яйцем, 100 мл сметани(я заміняла кефіром)
- 1,5 склянки цукру
- 1 пакетиком розпушувача
- 1 пакетиком ванільного цукру
Приготування:
Тісто добре вимісити, воно виходить еластичне і не липне до рук і посуду.
Поставити тісто на 1 годину в холодильник.
600 гр злив порізати на половинки, видалити кісточки).
Тісто викласти у змащену форму, викласти на нього сливи і посипати їх цукром. Я додавала ще великі виноградини.
Поставити пиріг в розігріту до 200 градусів духовку, випікати приблизно 30 хвилин, остиглий пиріг посипати цукровою пудрою.
Булочки з корицею на кефірі
Інгредієнти:
- 4.5 ч. л. (14 гр) сухих активних дріжджів
- 4 ст. л. (60 мл) теплої води (45°С)
- 3 ст. л. цукру
- 1 1/2 склянки (375 мл) кефіру
- 1/2 склянки (125 мл) олії
- 4 1/2 склянки (675 гр) борошна
- 1 ч. л. солі
- 1/2 ч. л. соди
- 100 гр вершкового масла, розтопленого
- 1 1/4 склянки (250 гр) коричневого цукру
- 1 1/2 ч. л. меленої кориці
Приготування:
У великій мисці розчиніть дріжджі в теплій воді, додайте цукор.
Дайте постояти, поки дріжджі не розчинуться і не запінятся, приблизно 10 хвилин.
У невеликій каструлі підігрійте кефір. Він повинен бути теплим, але не гарячим.
Додайте кефір і рослинне масло в дріжджову суміш; ретельно перемішайте.
Змішайте борошно, сіль і соду.
Додайте борошняну суміш в рідину порціями по 1 склянці, поки не вийде м’яке тісто.
Викладіть тісто на злегка посипану борошном поверхню і місіть 20 разів. Накрийте і дайте постояти 15 хвилин.
У невеликій мисці змішайте вершкове масло, коричневий цукор і корицю.
На злегка посипаною борошном поверхні розкачайте тісто в великий прямокутник.
Викладіть суміш з коричневого цукру і вершкового масла поверх тіста, скрутіть його в рулет і пріщіпніть шов.
Наріжте на шматочки товщиною 3 см і покласти зрізом вгору на злегка змащене олією деко. Накрийте і дайте піднятися 30 хвилин або накрийте і поставте в холодильник на ніч.
Якщо ви будете пекти відразу, розігрійте духовку до 200 С.
Випікайте в попередньо розігрітій духовці 15-20 хвилин, поки не підрум’яняться.
Дайте постояти 2 – 3 хвилини, перш ніж їсти.
Приємного апетиту!