Рецепт тушкованої капусти від суднового кока, тобто шеф-кухаря. Ми пробували багато різних варіантів, але цей один з найкращих і найсмачніших, інформує .
Інгредієнти
- білокачанна капуста 1 кг.
- морква 1 шт.
- цибулина 1 шт.
- петрушка 1 корінь
- томати у власному соку 150-200 г. (або 3 ст.л. томатної пасти + 6 ст.л. води)
- вода 1 склянка (250 мл.)
- вершкове масло 50 г.
- цукор 1 ч.л.
- лавровий лист 1 шт.
- запашний перець 5-6 горошин
- сіль, перець
Приготування
Капусту потрібно нарізати, посолити та добре пом’яти, щоб вона дала сік.
Скласти її в глибоку сковороду або посуд для гасіння, налити трохи олії, сюди ж томати у власному соку або томатну пасту.
Все перемішати та довести до кипіння. Зменшити нагрівання та гасити капусту до напівготовності періодично помішуючи.
Нарізати соломкою моркву (або натерти на тертці), а також корінь петрушки.
Нарізати цибулю і швидко обсмажити на розігрітій олії.
Додати моркву, петрушку та обсмажити все разом.
Коли капуста дійшла до напівготовності, перекласти до неї овочі і все перемішати. Нехай гаситься далі.
Останнє, що потрібно зробити — це соус.
У сотейнику розтопити вершкове масло. У розтоплене масло висипати борошно і обсмажити пару хвилин. Розім’яти грудочки, якщо такі утворилися.
По ложці додавати воду і постійно перемішувати.
Додати трохи солі, довести до кипіння та вимкнути нагрівання.
Коли капуста готова, заправити соусом.
Все добре перемішати, додати лавровий лист і запашний перець.
Можливо потрібно досолити і додати чайну ложку цукру.
Прогріти все разом ще п’ять хвилин.
Якщо капуста вийшла дуже густа, додати одну-дві столові ложки окропу.
Вимкнути нагрівання і можна подавати до столу.
Смачного!