Кожному знайома ця прикра неприємність… Коли половина вареного яйця залишається на шкаралупі, завжди дуже прикро. Але ми знаємо, що потрібно робити, щоб яйце очистилося повністю, інформує .
Використовуючи цей хитрий трюк, ви навчитеся готувати ідеальні варені яйця. Шкаралупа відокремлюватиметься від вмісту в одну мить!
Як правильно варити яйця
- Перед початком варіння яйця бажано вийняти з холодильника, щоб вони нагрілися до кімнатної температури.
- Зробіть дрібненький прокол у заокругленій частині яйця за допомогою голки, шпильки або кнопки.
- Секрет у тому, щоб зробити прокол акуратно. Не роби занадто глибокий отвір і стеж за тим, щоб яєчна шкаралупа не тріснула. Не хвилюйся, з яйця нічого не витече: у круглій його частині знаходиться порожній простір, який захистить вміст.
- Тепер яйце готове до варіння.
- Помістіть яйце в окріп за допомогою ложки.
- Варіть яйця 6-7 хвилин, якщо хочете отримати яйця некруто, і 7-10 хвилин — якщо бажаєте приготувати яйця круто.
- Зварені яйця залийте холодною водою.
- Мить — і шкаралупа легко відокремилася! Жодних проблем.
Цей геніальний трюк працює завжди.