Цей дивовижно смачний, ніжний яблучний пиріг з манкою є стравою болгарської кухні. Якщо ви раптом подумали: «Як це так, пекти пиріг з манки!», поспішаю вас запевнити, що такий пиріг вас точно не розчарує. По-перше, сам кулінарний рецепт надзвичайно простий, не вимагає ніяких особливих кулінарних навичок. По-друге, готується він не просто швидко, а дуже швидко. Ну і, нарешті, як я вже казала, він дивовижно смачний. Результат перевершить всі ваші очікування!
Яблучний пиріг
Продукти:
- Крупа манна – 1 стакан
- Борошно – 1 склянка
- Цукор – 1 склянка
- Розпушувач – 1,5 ч. ложки
- Яблука – 5 шт середнього розміру
- Лимонний сік – 3-5 ст. ложок
- Молоко для заливки – 1 стакан
Як приготувати пиріг «3 склянки»:
1. Приготування цього пирога досить незвичайне, але результат буде чудовим. Для початку змішуємо всі сухі продукти: манку, борошно, цукор, розпушувач. Можна також додати дрібку солі, але я вважаю її тут зайвою, інформує Ukr.Media.
2. Яблука необхідно натерти на крупній тертці – завжди роблю це за допомогою кухонного комбайна. Відразу ж, не зволікаючи, збризнути натерті яблука лимонним соком – інакше швидко потемніють.
3. Беремо форму для випікання змащуємо її маргарином або вершковим маслом, рівномірно висипаємо склянку нашого сухого тіста, накладаємо шар яблук, потім – знову суха суміш і яблука. На мою форму виходить три шари.
4. Перед тим як поставити пиріг в духовку, рівномірно заливаємо його склянкою дуже гарячого – прямо киплячого – молока, акуратно за допомогою ножа або виделки протикаємо пиріг щоб молоко дістало до нижнього шару.
5. Печеться цей пиріг близько 50 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів. Пиріг не традиційний, але на смак ніжний, з приємним яблучним смаком. Після охолодження чудово тримає форму, не розсипається. Приємного апетиту!
PS. Я знаю, що деякі господині не заливають пиріг молоком, а зверху покривають шаром протертого на крупній тертці вершкового масла (грам 100-150). Виходить теж дуже смачно. Але Ви можете спробувати обидва варіанти.
Але на цьому ми з вами не прощаємось, заходьте ще!