Експерти розповіли, чому зберігання хліба в холодильнику є не найгіршою ідеєю, інформує .
Порада буде корисною для людей, які намагаються мінімізувати ризик розвитку метаболічних змін.
У Мережі можна зустріти поради про те, що хліб потрібно зберігати в холодильнику, зокрема заморожувати.
Ми вирішили розібратися в цьому. Виявляється, що рекомендації зберігати хліб в холодильнику мають цілком наукове обґрунтування.
Дослідження показують, що вживання хліба, що зберігався в морозилці, запобігає сплеску інсуліну в крові, знижує ризик метаболічних порушень і серцево-судинних захворювань.
При цьому зовсім не обов’язково вживати крижаний хліб. Його можна розморозити в мікрохвильовці, підсмажити в тостері або на сковороді.
Завдяки таким маніпуляціям підвищення рівня глюкози в організмі знижувалося щонайменше на чверть.
Найкращий ефект було зафіксовано за такої послідовності: заморожування, розморожування і підсмажування.
У такому разі зниження рівня глюкози в учасників дослідження сягало 39%.