Рослинна олія часто використовується для приготування найрізноманітніших страв. Однак у магазині не завжди легко буває визначити, чи якісний продукт перед вами. Тому експерти радять уважно читати те, що написано на етикетці, інформує .
Більшість під час купівлі соняшникової, оливкової чи іншої рослинної олії керуються лише її ціною. Але це зовсім не правильний підхід. Насправді важливо уважно вивчити етикетку продукту. На ній мають бути вказані три пункти.
Без ГМО
Насамперед пошукайте, чи є інформація про відсутність ГМО. Особливо важливо звертати на це увагу літнім людям.
Відсутність холестерину та натрію
У якісних оліях ви точно не знайдете цих компонентів. Також подібні олії міститимуть багато вітаміну Е та жирів.
Технологія віджиму
Залежно від технології, яка використовується, олія буде різної якості. Нині здебільшого виробники звертаються до двох технологій: екстрагування та віджиму. Найкорисніша олія виходить, якщо застосовується друга технологія.
Варто пам’ятати й ще про кілька моментів. Перший — вживання різних видів олій (це потрібно для того, щоб раціон був збалансованим). Другий момент стосується приготування страв. Найкраще буде, якщо ви спочатку нагрієте сковороду, а потім додасте туди холодну олію.