Інгредієнти:
- 3,5 кілограма перцю,
- 1 літр води,
- 1 стакан рослинної олії,
- 2 столові ложки солі,
- 150 грамів оцту 9%,
- 1 склянку меду,
- 20 штук духмяного перцю горошком,
- 5 гвоздичок,
- 2 лаврових листочки.
Приготування:
- Болгарський перець ретельно промиваємо, видаляємо насіння і хвостики, а потім нарізаємо його великими шматками.
- Беремо каструлю, вливаємо в неї воду і рослинну олію. Туди ж додаємо рідкий мед, сіль, лавровий лист, перець горошком і гвоздику. Все добре перемішуємо і доводимо до кипіння. Суміш проварюємо 2 хвилини і вливаємо оцет.
- В отриманий маринад додаємо половину підготовленого перцю. Проварюємо його 3 хвилини.
- Беремо банку і кладемо в неї перець (сильно не утрамбовуємо). Потім доварюємо другу половину перцю і розкладаємо його по банках.
- Потім перець заливаємо гарячим маринадом і накриваємо банки кришками. Ставимо їх у каструлю, на дно якої поклали невеликий рушник, і наливаємо теплу воду. Вона повинна доходити до «плічок» банки.
- Стерилізуємо перець 5-7 хвилин, потім закочуємо банки і закутуємо в плед. У такому вигляді залишаємо до повного охолодження. Перець можна їсти вже через 5 днів.